Faik Öztrak’ın 10 Kasım mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Faik Öztrak’ın 10 Kasım mesajı
10 Kasım 2017 Cuma 09:43

ATAMIZIN İLKE VE DEVRİMLERİ OLUŞTURMUŞTUR
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının üzerinden 79 yıl geçti. Geçen zamana rağmen Atamızın gösterdiği ‘çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ hedefi ve Cumhuriyetimizin kurucu değerleri hala yolumuzu aydınlatmaktadır.
Dünyanın mazlum uluslarına örnek olan Kurtuluş Savaşımız, milletimizin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde cephede verdiği savaşla sınırlı kalmamıştır. Cumhuriyetin ilanıyla Kurtuluş Savaşı yeni bir aşamaya geçmiş, uygarlık yolunda cehalete, ekonomik ve kültürel bağımlılığa karşı bir mücadeleye dönüşmüştür. Kurulan Cumhuriyeti yaşatmak ve daha ileriye götürmek için verilen bu uygarlık savaşının omurgasını Atamızın ilke ve devrimleri oluşturmuştur.
Bu onurlu mirasın sahibi, kuruluşundan itibaren yüzü çağdaş medeniyete dönük Türkiye Cumhuriyeti, bugün izlenen yanlış politikalarla medeni dünyanın gittiği yoldan ayrılmaktadır. Dünya dördüncü sanayi devrimine, yapay zekâya, üç boyutlu yazıcılara, akıllı fabrikalara, bilim ve teknolojide ilerlemeye kafa yorarken; Türkiye’de eğitim sistemi parçalanmakta, okullarımız nitelikli niteliksiz diye ayrıştırılmakta, yavrularımızın yüzde 90’ı niteliksiz denilen okullara yönlendirilmektedir. Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği, üzerine titrediği Türk gençlerine atılmaya çalışılan ideolojik format, hiç kuşkusuz mayası temiz, geleceğin sahibi gençlerimiz üzerinde tutmayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümünde Atamızı, silah arkadaşlarını ve bu ülke için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.