Farkındalık projesi kapsamında seminer

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile yürüttüğü Meslek Liselerinin önemini ortaya koyan ortak proje kapsamında ilk seminer Muratlı’da düzenlendi.

Farkındalık projesi kapsamında seminer
14 Aralık 2017 Perşembe 10:58

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi boyunca Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde devam edecek seminerler sonunda; mesleki ve teknik okullara yönelik farkındalık oluşturmak, ilgi ve yeteneklerine göre öğrencilerin bu okullardaki bölümleri tanıması ve tercih etmesinin sağlamak, okulların bilinirliliğinin arttırılması ve avantajlarının ortaya konulması ile öğrencilerin son tercihi değil ilk tercihleri arasında olmalarını sağlamak hedefleniyor.
7 VE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ KATILDI
Muratlı Hacı Rafet Gümüş Lisesi Salonunda düzenlenen seminere Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Muratlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Erkol, ilçenin çeşitli okullarında okuyan 7 ve 8. sınıf öğrencileri ve velileri ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
BU HAYATTA NE YAPARSANIZ YAPIN, HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPIN
Saat 10.00’da başlayan seminerde açılış konuşmasına “Bu hayatta ne yaparsanız yapın, her zaman en iyisini yapın” diyerek başlayan İl Müdürü Yaşar Esen, “Nitelikli ara eleman yetiştirmekle görevli mesleki ve teknik okullarımız maalesef hak ettikleri değeri bulamıyor. Bu okullara talebin düşük olması ve tercih aşamasında öğrencilerin bu okullardaki bölümleri yeteneği ve ilgisi olduğu için değil zorunluluktan tercih etmeleri sorunun temelinde yatmaktadır. Biz bu proje ile mesleki ve teknik okullara yönelik bir farkındalık yaratmak ve ülke olarak kalkınmamızı sağlayacak olan nitelikli eleman sorununu çözmek niyetiyle bu yola çıktık. İstihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılmasına hizmet edecek bu çalışma ile hem mesleksizliğin önüne geçmiş olacağız hem de okul-sektör işbirliğini daha güçlü kurarak çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız” dedi.
DÜZ LİSELER İLE YARIŞIYOR
Son yıllarda mesleki ve teknik liselerin çok değiştiğine, bu liselerinde Anadolu lisesi olarak düz liseler ile eğitim kalitesi açısından yarıştığına değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Erkol, mesleki ve teknik eğitim liselerinden mezun olan öğrencilerin eğitimini tamamlarken meslek sahibi olarak her daim ekmeğini kazanabilecek niteliğe ve işyeri açabilmek için gereken belgeye sahip olacaklarının altını çizdi.  
BÖLÜMLER VE VERİLEN EĞİTİMLER TANITILDI
Seminerde Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tanıtım slaydı ile katılımcılara lisenin bölümleri ve verilen eğitimler tanıtıldı. Tekirdağ İŞKUR’dan katılan İş ve Meslek Danışmanları Semra Eyvaz öğleden önce ve Özlem Keskin öğleden sonra meslek seçimi ve İş arama becerileri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
SEMİNER ÇOK VERİMLİ GEÇTİ
Yoğun katılımın olduğu seminerde öğrenci ve veliler soruları ile mesleki ve teknik liseler hakkında daha detaylı bilgiler alırken, program sonunda seminerin çok verimli geçtiğinin altını çizen İlçe Müdürü Erkol, İl Müdürü Yaşar Esen ve sunum yapan İş ve Meslek Danışmanlarına teşekkür etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.