FEM’den %82’lik başarı

2013-2014 yılı Lisans Yerleştirme Sonuçlarına göre FEM Dershanesi Çerkezköy Şubesi’nde üniversite sınavına hazırlanan toplam 670 öğrenciden 548’i üniversiteli oldu. Açıklanan sonuçlara göre FEM’e giden öğrencilerden %82’si bir yüksek öğretim programına yerleştirildi

FEM’den %82’lik başarı
22 Ağustos 2014 Cuma 07:28

FEM Dershanesi Çerkezköy Müdürü Ahmet Avcı, dershanelerin Türkiye geneli başarı oranının yüzde 40-45 ortalamasında olduğunu söyleyerek “Türkiye geneli başarı ortalamasını ikiye katladık. 2014-2015 döneminde dershane kadrosu olarak yakaladığımız bu başarı oranını bir adım öteye taşımaya çalışacağız” dedi.
 
 
FEM Dershanesi Çerkezköy Şubesi 2013-2014 dönemi LYS’ye göre yüzde 82’lik bir başarı elde etti.
AVCI LYS SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
FEM Dershanesi Çerkezköy Şube Müdürü Ahmet Avcı, dershanede düzenlediği basın toplantısıyla 2014 yılı LYS sonuçlarını değerlendirdi.
100 ÖĞRENCİDEN 82’Sİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ
FEM Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı, 2013-2014 döneminde dershanelerinden sınava hazırlanan toplam 670 öğrenciden 548’sinin üniversiteli olduğu bilgisini vererek “Çerkezköy-Kapaklı ve Saray’da üniversitelerin Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği bölümlerine yerleşen toplam 34 öğrencinin, 21’si dershanemiz öğrencisidir. Ayrıca Hukuk ve İlahiyat Fakültelerini bölge genelinden kazanan 23 öğrenciden 15’i, Mühendislik Fakültelerini kazanan 94 öğrenciden 67’si, Eğitim Fakültelerini kazan 374 öğrenciden 145’i, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini kazanan 298 öğrenciden 112’si, Rehberlik ve Danışmanlık ile Hemşirelik bölümlerini kazanan 42 öğrenciden 27’si dershanemiz öğrencileridir. Bunun yanında 161 öğrencimiz ise üniversitelerin diğer bölümlerine yerleşti” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE ORTALAMASININ İKİ KATI
Yüzdelik başarı dilimine göre her 100 öğrenciden 82 öğrencinin üniversitelerin çeşitli fakültelerine yerleştiğini söyleyerek “Dershanelerin üniversiteye yerleştirmede başarı oranlarının yüzde 40-45 arasında değiştiği göz önüne alındığında FEM Dershanesi Çerkezköy Şubesi olarak elde ettiğimiz başarı derecesi ortaya çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Avcı, elde edilen başarıda öğrenci ailelerine, milli eğitim camiası öğretmenleri, dershane öğretmenleri ile dershane öğrencilerine teşekkür ederek “Yeni dönemde de başarıya odaklandık. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de daha iyi olmaya çalışacağız” dedi.
YENİ DÖNEM KAYITLARI SÜRÜYOR
2014-2015 dönemi dershane kayıtlarının sürdüğünü de sözlerine ekleyen Avcı şunları söyledi: “12.Sınıf öğrencilerimiz için ders başı geçtiğimiz hafta yaptık. Kayıt işlemlerimiz sürüyor. Ayrıca KPSS ve DGS için de kurs kayıtlarımız devam ediyor. KPSS ile DGS dersleri Ekim ayında başlayacak.”
DAHA İYİ OLMAK İSTİYORUZ
 Yıl içerisinde farklı bir gelişme olmaması halinde 2014-2015 döneminin dershanecilikte son dönem olduğunu belirten Avcı “Bu durumda dershanecilik faaliyetleri Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek. Biz de bu süre içerisinde dershane kadrosu olarak hedefimiz yakaladığımız başarıyı bir adım öteye taşımaktır” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.