Fen Bilimleri Okullarında Veli Akademisi

Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okullarında Veli Akademisi kapsamında “Ergen Velisi Olmak, Sınava Hazırlanma Sürecinde Ebeveyn Olmak” ve “Çocuğun Gelişimini Destekleyen Ebeveyn Olmak” konulu konferanslar yapıldı

Fen Bilimleri Okullarında Veli Akademisi
21 Aralık 2016 Çarşamba 14:02

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Oktay Aydın’ın gerçekleştirdiği konferanslara Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları Kurucu Temsilcisi Adnan Gürler, Kampüs Müdürü Gülçin Dündar, Okul Yöneticileri ve velilerin yanı sıra davetliler de katıldı.

Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları konferans salonunda 17 Aralık cumartesi günü 15.00 ve 17.00 de gerçekleşen konferanslar Kayseri ve İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırılarında şehit olanlar ve tüm şehitler adına yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Konferansın ilk bölümü 7.,8.,9.,10.,11.,ve 12. Sınıf velilerine yönelik “Ergen Velisi Olmak ve Sınava Hazırlanma Sürecinde Ebeveyn Olmak” konusunda gerçekleşti.Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın bir buçuk saat süren bu bölümde , ergenlik döneminde, velilerin çocuklarına nasıl yaklaşması gerektiğini anlattı. Ebeveyn ile ergen arasındaki sağlıklı iletişim yollarını dile getirdi. Sınava hazırlanma sürecinde veli ve öğrencilerin kaygılarını dile getiren Aydın, öğrenmeye yönelik ders çalışma yöntemlerini, velilerden gelen soruları da cevaplandırarak anlattı.

Konferansın ikinci bölümü 3, 4, 5 Yaş; 1.,2.,3.,4.,5. Ve 6. Sınıf öğrenci velilerine yönelik “Çocuğun Gelişimini Destekleyen Veli Olmak” konusunda gerçekleşti. Aydın, bu yaş döneminin özelliklerini aktararak ebeveynlerin bunları dikkate alarak davranmalarının, çocuğun gelişimindeki öneminin büyüklüğünü dile getirdi.

Çocukların sorumluluk bilinci başta olmak üzere tüm yaşamını etkileyecek davranışların temelinde, ebeveynlerin çocuklarına bu yaşlardaki yaklaşımlarının olduğunu vurguladı.

Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Kampüs Müdürü Gülçin Dündar, okulun “Veli Akademisi” kapsamında gerçekleştirilen bu konferansların yıl boyunca devam edeceğini, katılan velilere  eğitim – öğretim yılı sonunda sertifika verileceğini belirtirken, Okul Aile Birliği Başkanı Melike Benli konuk konuşmacı Oktay Aydın’a ebeveynleri aydınlatan konferansları için teşekkürlerini sundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.