Fikri Güzel: MHP'de dürüst adam mı yoktu?

22 Temmuz 2007 yılında yapılan genel eçimlerde MHP'den Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı olan ve ardından Çerkezköy'de Belediye Başkanlığı'na soyunan ancak İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın engellemesi ile saf dışı kaldığını ileri süren Fikri Güzel, seçim başarısızlığının hesabını sordu. MHP eski Milletvekili Adayı Fikri Güzel, başarısızlığın faturasını İlçe Başkanı Ordu ve MHP Milletvekili Nalcı'ya düzenlediği basın toplantısında keserken, şok suçlamalarda bulundu

Fikri Güzel: MHP'de dürüst adam mı yoktu?
11 Nisan 2009 Cumartesi 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 22 Temmuz 2007 yıılında yapılan Genel Seçimlerde Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı olan Fikri Güzel, yerel seçimlerde Çerkezköy'de 5. parti çıkmanın faturasını İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve Milletvekili Kemalettin Nalcı'ya kesti. Ordu ve Nalcı'ya veryansın eden Fikri Güzel, "Ben Milletvekili Adayı olmuş biriyim. Belediye Başkan Adaylığımı engelleyeksin, dürüst diye Mehmet Uz'u getireceksin. Halk gösterdi mi? dürüstlüğü" diye çıkışırken, Nalcı ve Ordu'ya da şok suçlamalarda bulundu. İşte Fikri Güzel'in önceki gün Gönlü Bol Lokantası'nda öğle yemeği sonrası düzenlediği basın toplantısından başlıklar.

SEN DÜRÜST VE ŞAHİBESİZ DEĞİLMİYDİN

Fikri Güzel, MHP'nin Mehmet Uz'u Belediye Başkan Adayı göstermesinin Milliyetçi Hareket Partilileri rencide ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Türkiye genelinde 3'ncü olan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy'de neden sıfır çekti. Mustafa Ordu'nun Adayı Sayın Mehmet Uz acaba şahibesiz ve dürüst değil miydi? Tüm Çerkezköylü Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarını rencide ederek, sanki kendi içimizde hiç dürüst insan yokmuş gibi ithal Başkan Adayı getirdi. Niçin kendi aday olmadı? Sayın Mustafa Ordu sen dürüst ve şahibesiz değil miydin? Diğer parti Başkan Adaylarını dürüst olmamakla suçladın. Ama seçmen kararını verdi. Kimin dürüst olduğu seçim sonrası ortaya çıktı. Şimdi açıklama yapma sırası sizde. Çerkezköylü Milliyetçi Hareket Partisi mensupları Sayın Kemalettin Nalcı ve sayın Mustafa Ordu'dan bu başarısızlığın cevabını bekliyor?"

BAŞARISIZLIĞIN FATURASINI KİM ÖDEYECEK!

Seçim sonrası hemen tüm partilerin kendi içerisinde bir sandık değerlendirmesi yaptığını ancak MHP İlçe Yönetimi'nden böyle bir değerlendirme gelmediğini hatırlatan Fikri Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimin galibi ve mağlubu tüm partiler kurmaylarını toplayıp toplantı üstüne toplantı yapıyorlar. Belediye Başkanlığını kazanan AKP bile neden fark bu kadar diye yetinmeyip, birbirlerine bunun hesabını soruyor. Siz sayın Mustafa Ordu bu başarısızlığın faturasını kime kestiniz?

Zaten sizde at gözlükleri var. Yine vatandaş diyeceksiniz! Yönetim Kurulunu hiç topladınız mı? Olmayan Yönetim Kurulunu. Tek kişilik Ordu. Varsa onlarıda göreve davet ediyorum. Tüm seçim boyunca bir gün dahi açılmayan İlçe Teşkilatı Kapısını örümcek bağladı. Telekom altı Telekom altı. Bu vesileyle altta kaldık! Bu başarısızlığın hesabını vermek gerekirken, nargile tüttürerek bilmem nerenin resttorantında sıfır çektiğimiz seçim zaferlerinin kultadığını öğreniyoruz."

İLÇE TEŞKİLATI UYAN KENDİNE GEL

Mustafa Ordu'ya yönelik eleştirilerini sürdüren Fikri Güzel, İlçe Yönetimi'nde yer alan MHP'lilere de seslenmeyi ihmal etmedi. Güzel, partililerine şöyle çağrıda bulundu:

"Uyanın İlçe Teşkilatı, kendinize gelin! Sayın liderimiz, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ölümünün 12. yıldönümü dolayısı ile 4 Nisan Cumartesi günü İkindi Namazına müteakiben Ülkü Ocaklarınca Osmanlı Camisi'nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Milletvekili dahil olmak üzere Mustafa Ordu ve İlçe Yönetiminden hiç kimse yoktu camiide. Sizlerin ülkücülüğü ve milliyetçiliği nerede? Bunun da cevabını bekliyoruz. Sayın Milletvekilimiz Ankara'da Meclis'te olması gerekirken Çerkezköy ve beldelerinde yol, köprü ihaleleri ile uğraşıyor. İlçe Teşkilatı'na dahi hükmedemiyor. Tekirdağ'dan vazgeçtik vekil seçildiği halde Çerkezköy'ü kaybediyor. Hem de bir tane dahi Meclis Üyesi çıkaramadan. Vekilimizden bunlara cevap bekliyoruz."

İKİ BELEDİYE ORDU'NUN BAŞARISI DEĞİL

Teşkilatı bile bulunmayan beldelerde elde edilen zaferin Mustafa Ordu tarafından kendisine maledildiğini kaydeden Fikri Güzel, "Mustafa Ordu nargile tüttürürken zafer sarhoşluğu yaşıyor. Birde basına ben başarılıyım diyor. Hangi başarıdan bahsediyorsunuz. Ankara'nın da bunun hesabını sormasını bekliyoruz. 2004 yılında 3 tane oy aldığınız Veliköy belediye başkanlığı yarışında bu sene belediyeyi aldık. Bu başarı senin değil Mustafa Ordu, Veliköy'de yaşayan Erzurumlu hemşehrilerimizin, dadaşların birlik beraberliği ve sayın Hanifi Belindir'in başarısı. Karağaç'ta ise nüfus yoğunluğu olan Karslı hemşehrilerimizin beş başkan adayına bölünmesinden Allah'ın bir lütfu oldu ve doktor Özkan Yücel Bey'in başarısı ortaya çıktı. Sen sayın Mustafa Ordu Çerkezköy'den rapor ver. 2004 seçimlerini kaybettin böyle giderse 2014'ü de kaybedeceksin. Sen bu işi bırak artık sayın Ordu. Bırakmıyorsun. Neden? Çünkü sen sistemi öğrendin. DYP İlçe Başkanlığı yaptın sayın Remzi Garip'i bile afaroz ettin. Saadet Partisi'nde ilçe başkanlığı yaptın işi iyice pekiştirdin. MHP'de işin uzmanı oldun. Seçime ülkücülerle bile gitmiyorsun." diye konuştu.

NELER OLMUŞ NELER!

Açıklamalarında İlçe Başkanı Mustafa Ordu'yu soru bombardımanına tutan Fikri güzel, Milletvekili Nalcı'yı da eksik etmedi. Nalcı'nın kendisine Belediye Başkan Adaylığı sözü verdiğini ancak bu sözde durmadığını ileri süren Fikri Güzel, "Hani o milletvekili olacaktı ben Belediye Başkanı. Bunlar tezgahı kurmuşlar. Belediye Başkan adayı gösterilmediğim gibi ne Meclis Üyeliğine ne de İl Genel Meclisi'ne yazıldım. O zaman bana Mustafa Ordu, il genel meclisinde birinci sıraya CHP'den belediye başkan adayı olan Metin Dönmez'i koyacağım dedi. Kemalettin Nalcı ise, daha sonra seçimlerde DSP Adayı Başkan Adayı olan İbrahim Erkan'ı koyacağım dedi." diye gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

İŞTE BEĞENMEDİKLERİ FİKRİ GÜZEL

Fikri Güzel, adeta Ordu ve Nalcı'yı bombaladığı basın açıklamasını şöyle sona erdirdi: "Sayın ilçe başkanımız ve vekilimizin beni engellediği, layık görmediği, yeterli değilsin diyerek belediye başkanlığına aday olmasını engellediği Fikri Güzel, işte bu: Fikri Güzel Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetim öğrencisi, Pakize Narin Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı, Çerkezköy Kahraman Maraşlılar Dernek Başkanı, Çerkezköy Güzel SPor Kulübü Başkanı, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Çerkezköy İnsan Hakları Komisyonu Üyesi, Tekirdağ 2023 Vizyon Çalışma Grubu üyesi, Tekirdağ Mücadele Sporları İL Temsilcisi, Tekirdağ Kickboks İl Temsilcisi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Disipin Kurulu Üyesi, Yuni Tekstil Sanayi ve Tic. Ltd'nin sahibi, 2004 MHP Çerkezköy İl Genel Meclis Adayı, 2005 MHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı, 2007 MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı. Fikri Güzel, milli hakem, milli sporcu. Aynı zamanda 8 dalda antrenör."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.