Firma belli; döken belli değil

4 Şubat’ta başlayarak yaklaşık 3 hafta boyunca Çerkezköylü vatandaşların maruz kaldığı kokuya neden olan ve yasadışı bir şekilde kanalizasyona boşaltılan kimyasal atık maddelerin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Boytek adlı firmadan alındığı öğrenildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, fabrikanın isminin Boytek olduğunu ancak atık maddeyi boşaltan taşeron firmanın ismini bilmediğini belirtti. Taşeron firmanın ismine yönelik araştırmalarda ise Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeden “Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile görüşün”; Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeden ise “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü neden bize yönlendiriyor? Taşeron firmayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz” yanıtları alındı. Çerkezköylü vatandaşların konuyla ilgili tepkileri devam ederken, “Firma isimleri neden açıklanmıyor?”, “Vatandaşlardan firma isimleri neden saklanıyor?” soruları da beraberinde geldi

Firma belli; döken belli değil
28 Şubat 2017 Salı 12:23

BAŞKAN AKAY: FABRİKANIN İSMİ BOYTEK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Mahalle Muhtarları ile bir araya geldiği kahvaltıda, kanalizasyona kimyasal atık madde dökülmesi sonucu 4 Şubat’ta başlayarak yaklaşık 3 hafta boyunca Çerkezköy’ü etkisi altına alan kokuya neden olan kimyasal atık maddelerin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Boytek adlı fabrikadan alındığını açıkladı. Atığı fabrikadan alarak kanalizasyona boşaltan taşeron firmanın ismini bilmediğini kaydeden Başkan Akay, Çerkezköylülerin maruz kaldığı kokunun insan sağlığına zararlı olup olmadığını Çerkezköy Kaymakamlığı’nın açıklayacağını belirtti.
KURUMLAR TOPU BİRBİRİNE ATTI
Çerkezköylü vatandaşların yaklaşık 3 hafta boyunca kötü kokuya maruz kalmasına neden olan kimyasal maddeleri Boytek isimli fabrikadan alarak yasadışı bir şekilde kanalizasyona boşaltan taşeron firma hakkında yaptığımız araştırmalar ise vatandaşların tepki ve manidar sorularını haklı çıkarır nitelikteydi.
“VALİLİĞİ ARAYIN” DEDİLER
Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, “Konuyla ilgili Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile görüşün” yanıtını aldık.
“NEDEN BİZE YÖNLENDİRDİLER?” DEDİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yönlendirmesi ile aradığımız Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilisinden ise “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü neden bize yönlendiriyor? Taşeron firmayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz” açıklamaları alındı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.