Fitnecilere yaradan fırsat vermesin

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir açıklama yapan Çerkezköy MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, “Şanlı tarihimizin zafer haftasını ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. Yıl dönümü kutluyor, yüce yaradanın fitnecilere fırsat vermemesini diliyorum” dedi

Fitnecilere yaradan fırsat vermesin
30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:24

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya giren Türk Milleti’nin 30 Ağustos 1922 Dumlupınar, bir başka ifadeyle Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferiyle vatan, bayrak, ezan, bağımsızlık ve Türklük değerlerinden taviz vermeyeceğini dost ve düşmanlarımıza ilan ettiğini kaydeden MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, “Binlerce yıllık tarihi şan ve şerefle dolu olan asil Türk Milleti, Ağustos ayını Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Kıbrıs’ın fethi, Malazgirt, Büyük Taarruz gibi nice zaferlerle süslemiştir” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
TARİHE VURGU YAPTI
“Muhterem ecdadımız; hiç kimseye kökenini, mezhebini sormamış, dilini merak etmemiş; böyle bir ayrıma ve ayrıştırmaya girmemiştir. Aynı gökyüzünün altında, aynı vatanın üzerinde dileyen, isteyen ve birlikte yaşamaya karar vermiş olan herkese değer vermiş, itibar etmiş ve Türk milletinin eşit ve şerefli bir ferdi olarak kabul etmiştir. Bozgunculara bunun için fırsat vermemiştir. Farklılıkları hatırlatanlara, ayrılıkları körükleyenlere bundan dolayı göz açtırmamıştır. Aynı yolu adımlayanlar, aynı hedefe kilitlenmiş ve benzer hayalleri görenler, çağları aşan hükümran bir milletin nasıl olması gerektiğini tarihe altın harflerle kazıyarak ispat etmişlerdir. Özellikle Anı Kalesi’ni, Sultan Alparslan’ın 1064’de köhnemiş Bizans’ın elinden alması, Türk Milleti’nin Anadolu’da sonsuza kadar yaşaması konusunda atılan en büyük adım olmuştur.
DÜŞMANLARI BAŞINDAN DEF ETTİ
Bu muzafferiyet, milletimize yeni ve muazzez bir yaşama alanı açmış ve 1071’deki şanlı Malazgirt galibiyetinin adeta müjdesini vermiştir. Anadolu’yu vatan yapan Sultan Alparslan ve askerlerinin taşıdığı aynı inanç ve ruh hali 1922 yılında, sönmemiş ateş misali tekrar harlanmış, önce kendisine zincir vurmaya çalışan emperyalist güçleri, eşine ender rastlanır bir mücadele ile başından def etmiştir.
TÜRK MİLLETİ AYAĞA KALKTI
Bugün Anıttepe’den gönüllere çekilmiş çelikten iradenin mimarları, Kocatepe’de destan yazmış; bir şafak vakti, insanlık alemine Türk’ün tanımını Malazgirt'ten sonra bir kez daha hatırlatmıştır. Yurdun her her köşesinde; sömürgecilere ve kan emicilere karşı yerli uşakları da dahil olmak üzere tarihi bir ders veren ecdadın kahramanlığı, bugün dahi yolumuzu aydınlatmakta, geleceğimize ümitle bakmamıza vesile olmaktadır. Dün Malazgirt'ten Anadolu'ya giren Türk Milleti Sakarya’da ayağa kalkmış, Kocatepe’de; Dumlupınar’da şaha kalkmıştır.
 
Türk Milleti Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile gücünü bir kez daha bütün dünyaya ilan etmiş, kendisine biçilen esirlik kefenini bir kez daha yırtıp atmıştır. Bu aynı zamanda, esarete, işkenceye, ihanete ve sömürgeci anlayışa, insanlık adına indirilen bir darbedir. Bugün dahi; Türk Milleti’nin şerefiyle, haysiyetiyle, namusuyla oynamaya çalışanlara bunun büyük bir hata olduğunu hatırlatan Malazgirt ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde gösterilen inançlı mücadele, Türk Milleti’nin namusuna, şerefine, egemenlik haklarına, haysiyetine göz dikenlerin hali hazırda korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.
YOL GÖSTERİCİ OLMALI
Ülkemizin ve İslam dünyasının içinde bulunduğu bu buhranlı günlerde, tarihimiz boyunca gösterilen birlik ve beraberlik ruhuna aşırı derecede ihtiyaç olduğu da bir gerçektir. Aziz milletimizin; her türlü fitneye karşı birlikte yaşama arzusunun tezahürü olan, her türlü fesatlığa karşı binlerce yıllık kahramanlıklarla dolu tarihine karşı duyduğu büyük sorumluluğun sonucu olan Malazgirt ve 30 Ağustos Zaferi bugün de aklı karışıklara yol gösterici olmalıdır.
SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEYECEK
 30 Ağustos, emperyalist kan emiciler dahil olmak üzere, içerdeki ve dışarıdaki yandaşlarının, Türk Milletiyle ilgili kafalarındaki sorulara da bir cevaptır. Malum planlarını gerçekleştirmeye çalışanların ve yalakalarının şunu açıkça bilmesi gerekmektedir ki; Türk Milleti geçmişte olduğu gibi bugün de aynı inançtadır. Geç de olsa bugün içinde bulunduğu, hak etmediği durumdan bir gün elbette kurtulacaktır. O gün geldiğinde kan emicilerin dayatmalarına boyun eğenler için, onların planlarına ortaklık yapanlar için çok geç olacak ancak son pişmanlık fayda etmeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle şanlı tarihimizin zafer haftasını,ve 30 Ağustos zafer bayramının 92. Yıl dönümü kutluyor, yüce yaradanın fitnecilere fırsat vermemesini diliyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.