Fuar, atıl salonda yapılacak

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı’nda yapılan bilgilendirmeye göre Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağı ifade edildi

Fuar, atıl salonda yapılacak
20 Eylül 2018 Perşembe 17:07

KADERİNE TERK EDİLEN SALONDA FUAR ÇALIŞMASI
Çerkezköy Belediyesi’yle protokolü yenilenmeyen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir çivi bile çakılmadan çürümeye terk edilen spor salonuna federasyonlar tarafından resmi müsabaka tahsis edilmezken; Çerkezköy TSO’nun, Çerkezköy’ün tanıtımı açısından büyük önem taşıyan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nı, neredeyse kullanılamaz halde olan Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda yapma kararı alması olumlu karşılanmadı.

BAKANLIK SALONU ÇÜRÜMEYE TERK ETTİ
Hatırlanacağı üzere 2006 yılında imzalanan bir protokolle işletme hakkı 10 yıllığına Çerkezköy Belediyesi’ne verilen Çerkezköy Kapalı Spor salonu, 2016 yılında protokol süresinin dolmasıyla yeniden Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesine girmişti. Protokol süresinin dolmasından önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Bakanlığa “Salon’a tadilat gerekiyor. Masrafın bir kısmını siz bir kısmını da biz karşılayalım ve salonun eksiklerini giderelim” teklifi sonrasında Belediye’yi bir süre oyalayıp daha sonra da protokolün süresinin dolduğunu, yeni bir protokol imzalanmayacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı, salonu geri alıp çürümeye terk etmişti.

DÖNEMİN BAKANI ‘YIKACAĞIZ’ DEMİŞTİ
Daha sonra dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çerkezköy’de bir dizi incelemede bulunarak, bakımsızlıktan dolayı uzun süredir spor müsabakalarının gerçekleştirilemediği Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nu tadilat ettirmek yerine yıkılacağını ifade ederek, buraya 3 bin 500 seyirci kapasiteli yeni bir salon inşa edileceğini belirtmişti. 

YIKILACAK SALONDA FUAR YAPILACAK
Çerkezköy TSO ise tadilat yerine yıkımı söz konusu olan bir spor salonunda, Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nı yapma kararı aldı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.