Gaziler Günü kutlanacak

19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Çerkezköy'de bir kutlama düzenlenecek. 19 Eylül Cuma günü saat 08:00 da başlayacak olan kutlama programı saat 22:00'a kadar devam edecek

Gaziler Günü kutlanacak
18 Eylül 2014 Perşembe 07:53

Gaziler günü Çerkezköy'de düzenlenecek bir program ile kutlanacak

10.50'DE TÖREN ALANINDA OLUNACAK
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çerkezköy'de bulunan Kamu, Kurum ve Kuruluşlara, askeri birlik, karargah ile özel kuruluşlara Türk Bayrağı ve Atatürk portreleri donatılacak. Cuma günü Çerkezköy Belediye Meydanı'nda saat 10:50'de törene katılacak olan protokol ve görevliler Atatürk Anıtı'nın önünde yerlerini almış bulunacaklar.

PROGRAM 11.00'DA BAŞLAYACAK
Kutlama programı, saat 11:00'da Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başknı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliğinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayacak. Ardından Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunacak. Programda daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan'ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşması olacak.

EMNİYET GÜVENLİK TEDBİRİ ALACAK
Tören yerinde kürsünün hazırlanması, ses yayın düzenin kurulması Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediye Başkanlığınca sağlanacak. Tören alanının geliş-gidiş güzergahının trafik tedbiriyle, alandaki güvenlik önlemlerinin alınması, alana araç park edilmesinin engellenmesi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ HAZIR BULUNACAK
Tören alanına katılacak gaziler ve ailelerinin alana getirip evlerine götürmek Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacak olup tören sunuculuğu ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilecek. Tören boyunca sağlık tedbirleri ve tören alanındaki sağlık görevlileriyle, teçhizatlı bir ambulansın bulundurulması İlçe Sağlık Müdürlüğünce sağlanacakken, Tören esnasında elektrik kesintisinin yapılmaması hususunda her türlü tedbirin alınması TREDAŞ İşletme Müdürlüğünce sağlacak.

KUTLAMA MESAJI YAYINLADI
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan "Bir insanın ulaşacağı en şerefli mertebelerden biri hiç şüphe yok ki şehitlik ve gazilik mertebesidir. 19 Eylül 1921 tarihinde Türk Milleti'nin tebrik ve şükranlarını ifade etmek üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kanunla Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve Gazilik ünvanı verilmiştir" dedi.

GAZİ VE ŞEHİTLERİ SAYGIYLA ANDI
19 Eylül'ün her yıl Gaziler Günü olarak kutlandığını belirten Yarlıgan "Bu anlamlı günde büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şanlı milletimizin bağrından çıkarak vatanı ve milletinin birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur duyduğumuz gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum" dedi.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ
Yarlıgan kutlama mesajının sonunda ise; "Gazi ve şehitlerimizi unutmadık ve unutmayacağız. Gönlümüzde sonsuza dek yaşatacağız. Aziz şehitlerimizle ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet anıyorum. Kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan ve sakatlanan hayatta olan Gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.