Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Çerkezköy’de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen bir törenle kutlandı. Tören sonrası Kaymakam Metin Kubilay ve diğer protokol üyeleri Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği'ni ziyaret ederek, burada gazilerin Gaziler Günü'nü kutladı.Gaziler Günü Çerkezköy'de düzenlenen bir törenle kutlandı

Gaziler Günü kutlandı
22 Eylül 2014 Pazartesi 07:50

TÖREN DÜZENLENDİ
Belediye Meydanı Atatürk Anıtı'nda başlayan kutlama programı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3’'ncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı. İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.
 
93'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan gerçekleştirdi. Programa katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Hasan Hüseyin Yarlıgan "Bugün burada yüksek liderlik vasfı ve üstün askeri dehasıyla milli mücadelemizin mucizelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesinin zaferler kazanılmasını sağlayan Başkomutan ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı verilişinin 93'üncü yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz" dedi.
 
HÜR VE BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TEMELLERİ ATILDI
Türk Ordusu’nun tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazandığını dile getiren Yarlıgan "Sakarya Meydan Muharebesi öylesine bir harp mücadelesidir ki, adeta bir ölüm kalım savaşı olmuştur. Yokluktan var edilen bir ordu ile ihtilaf devletlerine karşı çarpışan kahraman Türk Ordusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk komutasında tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Bu zafer sayesinde bugünkü hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır" ifadelerini kullandı.
 
GAZİLER GÜNÜ OLARAK KABUL EDİLDİ
Yarlıgan konuşmasının devamında; "19 Eylül, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde çıkarılan 4768 sayılı yönetmelik ile Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Bu müstesna gün canlarını aziz vatanına adayan tüm gazilere ve hepinize kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

BU VATAN İÇİN CANIMIZI FEDA EDERİZ
Şehitlerin nurlanmış, gazilerin ise onurlanmış askerler olduğunu belirten Yarlıgan "Mustafa Kemal Atatürk'ün gazileri olarak bizler, dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, canlarımızı bu güzel vatan için feda etmeye hazır olduğumuzu yüce Türk Milleti önünde bir kere daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

SEVGİ VE ŞÜKRANLARINI SUNDU
19 Eylül Gaziler Günü'nün aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günü olduğunu belirten Yarlıgan "Bu mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız ve bizi onurlandırdığınız için gaziler adına hepinize teşekkür ederim. Bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve rahmetli olan gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize, vatandaşlarımıza sevgi ve şükranlarımı sunarım" diyerek sözlerine son verdi.

DERNEĞİ ZİYARET ETTİLER

Törenin ardından Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Mustafa Çay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Eryılmaz, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, Gaziler Derneği Temsilciliği'ni ziyaret ederek burada Gaziler'i tek tek selamlayarak Gaziler Günlerini kutladılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.