Gaziler Sarıkamış’a uğurlandı ​

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Sarıkamış Şehitleri için düzenlenecek anma etkinliğine katılmak üzere yola çıkan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerini Kars’ın Sarıkamış ilçesine uğurladı

Gaziler Sarıkamış’a uğurlandı ​
04 Ocak 2019 Cuma 15:53

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ve şehit aileleri ile Çerkezköy Kent Konseyi üyeleri, 104 yıl önce Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Allah-u Ekber Dağları’nda vatanı savunurken şehit olan 90 bin asker için düzenlenecek anma programına katılmak üzere yola çıktı. Kafile için düzenlenen uğurlama törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de katıldı.

GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR
Gaziler için düzenlenen uğurlama programında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizler bugünlerimizi vatan uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerimize ve siz değerli gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle gerek şehit ailelerimiz için gerekse gazilerimiz için ne yapsak azdır” dedi. Başkan Akay, “Memleketimizin dört bir yanındaki şehitliklerimizi, toprakları vasıtası ile birbirleriyle buluşturarak çok anlamlı bir iş yapıyorsunuz. Bu nedenle sizleri ayrıca tebrik etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ
Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Çerkezköy Şehitliği’nden, Afyon Kocatepe’den, Kıbrıs Şehitliği’nden ve Çanakkale’den aldığımız toprakları Allah’ın izniyle Kars Sarıkamış şehitlerimize ulaştırmak üzere yola çıkıyoruz. Bize bu etkinlikte her türlü desteği veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Belediye Başkanımız Vahap Akay’a çok teşekkür ediyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

YENİ NESİLER ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINA SAHİP ÇIKACAKLARDIR
Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmanın bir vefa borcu olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Yeni nesiller, atalarımızın ödediği ağır bedelleri ve çektikleri acıları öğrendikçe, her köşesi cennet kadar güzel olan güzel vatanımızın değerini daha iyi anlayacak ve şehitlerimizin hatırasına daha fazla sahip çıkacaktır. Güzel yurdumuzu bize armağan eden Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Sarıkamış Şehitlerimizi ve canlarını vatan uğrunda feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Bugün Sarıkamış'a uğurladığımız değerli Gazilerimizin de, Sarıkamış Şehitlerimizi anma konusunda gösterdikleri vefayı takdir ediyor ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.