Gazilerden Kıbrıs çıkarması ​

Kapaklı Belediyesi tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü dolayısıyla Kapaklı Muharip Gaziler Derneği gazileri ve aileleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gezi düzenledi. Düzenlenen gezide savaştığı toprakları yeniden gören gaziler Kıbrıs’taki anılarını yad etti.

Gazilerden Kıbrıs çıkarması ​
04 Ekim 2018 Perşembe 11:34

BAŞKAN MANDALI GAZİLER VE AİLELERİNE EŞLİK ETTİ
Kapaklı’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine hareket eden 33 muharip gazi ailesine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’da eşlik etti. Gezinin ilk gününde Lefkoşa’ya giden kafile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan’ı ziyaret ederek bir araya geldiler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Barış Harekatı sırasında birlikte savaştıkları şehit arkadaşlarının resimlerini gören gaziler duygulu anlar yaşadı. Ardından Rauf Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça eşliğinde Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret eden gaziler ve aileleri, oradan Dr. Fazıl Küçük’ün mezarına ziyarette bulundu. Mezarlara Gazilerimiz tarafından çelenkler bırakıldı.

VAHİT İNCEYE DUALAR OKUNDU
İkinci gün Kıbrıs Harekâtı sonucunda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına Türkiye tarafından yapılan Karaoğlanoğlu Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlik ziyareti esnasında Kıbrıs Barış Harekatı'nda hayatını kaybeden Kapaklı şehidi Vahit İnce'ye de dualar okundu. Sonrasında bölgedeki Barış ve Özgürlük müzesini gezen gaziler, Barış ve Özgürlük Anıtı önünde aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerçekleştiren gezi programı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ziyareti ile son buldu.

ŞEHİTLERİMİZİ ZİYARET ETTİK
Gerçekleştirdikleri tarihi ve resmi ziyaretlerde kendilerini karşılayan yetkililere de teşekkür eden Başkan Mandalı, “1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatına katılan Kapaklı'da yaşayan gazilerimiz ve aileleri ile birlikte yavru vatan Kıbrıs’tayız. Merhum K.K.T.C. kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek çelengimizi sunduk. Kapaklımızın şehidi Vahit İnce ve tüm şehitlerimizi de ziyaret ettik. Harekatın kahramanları Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı da bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

GAZİLERİMİZİN RİCALARI BİZİM İÇİN EMİRDİR
Başkan Mandalı konuşmasının devamında, “Harekette büyük bir başarı elde etmiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasında emeği geçmiş olan gazilerimiz savaştıkları toprakları tekrar görüp, anıları tazelemek istediler. Gazilerimiz bizler için çok özeldir. Onların ricaları bizim için emirdir. Çünkü onlar vatan toprağı için büyük bedel ödemişler. Biz de üzerimize düşeni yaparak Kıbrıs programını düzenledik. Program kapsamında çıkartma bölgeleri, savaşılan alanlar, Girne, Magosa ve Lefkoşa başta olmak üzere Gazilerimiz KKTC'yi tekrar görme imkânı buldular. İnanıyorum ki tüm gazi arkadaşlarımız o günleri yeniden yaşadılar. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Kıbrıs Türk’tür. Türk’ün yurdudur ve Türk kalacaktır.” dedi.

44 YIL ÖNCEKİ DUYGULARI YENİDEN YAŞADILAR
Gerçekleştirdikleri tüm ziyaretlerde duygusal anlar yaşadıklarını ve 44 yıl önceki duyguları yeniden yaşadıklarını belirten Kapaklı Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çetintaş, kendilerine bu imkanı sağlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.