Gazilerimiz bu ülkenin ortak gururu

19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile bir açıklama yapan Tekirdağ CHP Milletvekili ve CHP PM Üyesi Dr. Candan Yüceer, “Unutulmamalıdır ki; şehitler ve gaziler Cumhuriyetimizin temeli, bu ülkenin ortak onuru ve gururudur. Onların gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıklar ne belleklerimizden ne de tarihimizin altın sayfalarından silinmeyecektir” dedi

Gazilerimiz bu ülkenin ortak gururu
20 Eylül 2014 Cumartesi 07:50

“Ulusumuz tarihin hiçbir döneminde esaret altına alınamamış, şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir” diyen Tekirdağ CHP milletvekili Dr. Candan Yüceer, Laik Cumhuriyetin var oluşunun temelinde kahramanlığın ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan gazi ve şehitlerimiz vardır” ifadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:

ŞÜKRAN VE VEFA BORCU ÖDENMELİ
“Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümü ve Gaziler Günü. Bu anlamlı gün, gazilerimize olan şükran ve vefa borcunun ödenmesi açısından çok önemlidir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, bu uğurda can veren ve bizler için onur abidesi olan gazi ve şehitlerimize, ailelerine sahip çıkmak, herkesin ortak sorumluluğudur.

GAZİLER HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYORLAR
Siyasi iktidar tarafından seçimden seçime hatırlanan, şehit aileleri ve gazilerimiz maalesef hak ettiği değeri görememektedir. Özlük hakları son derece kötü, maaşları yetersiz olan gazilerimiz, arasında muharip gaziler, malul gaziler olarak ayrıma gidilmektedir.

BU ÜLKENİN ORTAK ONURUDUR

Unutulmamalıdır ki; şehitler ve gaziler Cumhuriyetimizin temeli, bu ülkenin ortak onuru ve gururudur.  Onların gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıklar ne belleklerimizden ne de tarihimizin altın sayfalarından silinmeyecektir.

GAZİLER GÜNÜ’NÜ KTULADI
19 Eylül 1921’de Gazilik unvanı verilen Ulu Önder Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan, kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bedavacılar - 10 yıl önce
sayın vekil bunların hepsi alma ağacı belediye simsarlari.