GAZİLERİN TALEBİ VAR

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları törenlerinde askeri birliklerle beraber halkı selamlayan Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri gaziler, yaklaşan Gaziler Günü öncesinde milletvekillerinden bir talepte bulundu. Dernek Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gazi maaşlarının en azından asgari ücret düzeyine getirilmesi için Tekirdağ milletvekillerine seslendi

GAZİLERİN TALEBİ VAR
03 Eylül 2012 Pazartesi 08:28

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, milletvekillerine seslendi. Yarlıgan, gazi maaşlarının en azından asgari ücret düzeyinde olmasını istediklerini söyledi.
MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ
Zafer Bayramı kutlamalarında her zamanki yerlerini alan askeri birlikler ile tören geçişine katılan gaziler, Tekirdağ milletvekillerine çağrıda bulundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, "Yöre milletvekillerimizden Türkiye Muharip gaziler bünyesindeki tüm gazilerin maaşlarının en azından asgari ücret düzeyine getirilmesi için destek istiyoruz. Özellikle de iktidar partisine mensup sayın Tekirdağ milletvekillerimizden Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in daha önce söz verdiği üzere gazi maaşlarının asgari ücret düzeyinde eşitlenmesi için Ankara'da girişimlerde bulunmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
EN AZINDAN ASGARİ ÜCRET OLSUN
Hasan Hüseyin Yarlıgan, gaziler arasında hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan bir kesimin asgari ücret kadar maaş aldığını ancak sosyal güvencesi olan gazilerin, 450 TL civarında maaş aldığını hatırlatarak, "Gaziler arasında ayrım yapılmamalı. Her iki gruptakilerde gazi. Herkes ölümle burun buruna gelmiş. Birçok arkadaşımız şehit düştü. Bizlerde şehit olabilirdik. Savaşa giderken, hiçbirimiz gazi olacağız diye gitmedik. Burada bir yanlışlık var. İş bulup çalışanın suçu ne. Çalışmış, emeğiyle, gücüyle emekli olmuşsa suç mu? Çalışanla çalışmayan gazi diye ayırt edilmesini uygun bulmuyoruz" dedi.
Hasan Hüseyin Yarlıgan, asgari ücret dışında yine Sosyal Politikalar Bakanı tarafından sözü verildiği öne sürülen Devlet Övünç Madalyası taleplerini de dile getirdi. Yarlıgan, "Bir de Devlet Övünç Madalyası sözü vardı. Gaziler olarak bu madalyayı istiyoruz" talebinde bulundu.
GAZİLER GÜNÜ KUTLAMALARINA HERKESİ BEKLİYORUZ
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Gaziler Günü'nün yaklaştığını belirterek, yapılacak kutlama törenleri için de davette bulundu. Yarlıgan, "19 Ekim'deki kutlamalara tüm halkımızı bekliyoruz; tüm bürokratlarımızı bekliyoruz, tüm siyasilerimizi bekliyoruz, tüm esnafımızı bekliyoruz. Bu yıl farklı bir gaziler günü kutlaması yapmak istiyoruz. Daha çok katılım bekliyoruz" dedi.
Gaziler Günü etkinliklerini her yıl Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Belediye'nin katkılarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Yarlıgan, "Bakalım Tugay komutanlığımız ve belediyemiz nasıl bir program belirleyecek. Tabii Kaymakamlıkta bu program içerisinde yer alıyor. Ancak en büyük katkıyı Tugayımız ve Belediyemiz veriyor. Bizim temsilcilik olarak kutlamaları gerçekleştirecek bir bütçemiz yok. Geçmiş yıllarda gaziler için Kaymakamlık tarafından bir yemek organizasyonu da yapılmıştı. Bu yılki program sanırım önümüzdeki birkaç gün içinde hazırlanmaya başlar" açıklamasını yaptı.
GAZİLERE ÜYE OLUN ÇAĞRISINI YENİLEDİ
Çerkezköy'deki üye sayılarının da arttığını belirten Yarlıgan,  son olarak şunları kaydetti: "Çerkezköy Temsilciliği olarak üye sayımız 47'den 55'e yükseldi. Halen üye olmak için gelenler var. Daha çok gazi arkadaşımızı üye olmaya davet ediyorum. Çerkezköy'de güçlenmemiz için tüm gazilerin bir çatı altında toplanması lazım. Bu nedenle bir kez daha üye olmayan arkadaşlarımızı üye olmaya davet ediyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Yücel - 12 yıl önce
zafer bayramında gazilerimiz askeri birliklerle değil sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürümüştür. bu yapılan gazilerimize bir saygısızlıktır.
Avatar
suna celık - 12 yıl önce
cerkez koy baskanını yurekten kutluyorum her gazı onun gıbı calıssa