Gece saat 02.00 gibi suların akması planlanıyor

Hükümet caddesi üzerinde bulunan 800’lük ana isale boru hattında yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, bir aksilik çıkmadığı sürece suyun bu gece saat 02.00’da verilmesinin planlandığını ifade etti.

Gece saat 02.00 gibi suların akması planlanıyor
03 Eylül 2014 Çarşamba 12:48

SULAR SAAT 06.30 GİBİ KESİLMİŞTİ

Pınarça Deresi ıslah çalışmaları kapsamında Hükümet caddesinde bulunan 800’lük çelik ana isale boru hattında ki su sabah 06.30 civarında kesilmişti. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada Çerkezköy’ün yaklaşık 30 saat susuz kalacağını belirtilirken, çalışmaların beklenenden hızlı gerçekleşmesi sonucunda gece saat 02.00 civarında suların verilebileceği ifade edildi.



GECE 02.00 GİBİ SULARIN AKMASI PLANLANIYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da çalışmaları yerinde inceleyerek yapılan işlemler hakkında bilgi aldı. Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdür Faruk Şen, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Tepe Emlak konutları civarı, Çaylak sokak, Mimarsinan ve şehitlik etrafında sular akıyor. Bu alanlarda su verilmesinin sebebi o kısımların katmanı ayrı, şehre verilen suyun katmanı ayrı. Saat 06.30 gibi suyu kestik ve akşam 23.00 gibi vermeyi planlıyoruz. Şebekede yaklaşık 3 saat içinde dolması planlanırken, gece saat 02.00 civarında çeşmelerden su akmaya başlar” dedi.

YAKLAŞIK 13 METRELİK BORU DÖŞENİYOR

Yapılan çalışmalar kapsamında İstanbul’dan özel ekip geldiğini sözlerine ekleyen Şen, “8 kişilik ekip geldi ve bunlar Ana isale hatları ustası. Dün İstanbul Beykoz’da 24 saatlik İSKİ’nin su kesintisi vardı ve 5 noktaya müdahale ettiler. Çalışmalar kapsamında ek yaparak uçları bağlayacağız. 13 metre civarında boru döşenerek dirsek yapılacak, bir de kör tıpa yapılacak. Bunların hepsi 800’lük çelik boru. En kritik noktamız çelikten Aspese geçiş noktası. Tek çekindiğimiz ve korktuğumuz nokta o kısım olacak” diye konuştu.

ÇELİK BORU GEÇEN SENE YERALTINA ALINMIŞTI

Ana isale hattında yapılan çalışmaların tamamının TESKİ tarafından yapıldığını sözlerine ekleyen Faruk Şen, “Ana isale boru hattında ki çalışmaların ardından Devlet Su İşleri dere ıslahını tamamlayacak. Bu çalışmaların tamamı onların baskısı ile yapıldı. Diğer yandan Köprü inşaatına başlanacak deniliyor ve ödeneğin gelmesi bekleniyor. Yakın zamanda da köprü çalışmasına başlanacak. Aynı alanda yaklaşık bir sene önce meydana gelen patlaktan sonra 2 günlük su kesintisi yaşanmış ve 800’lük çelik boru yeraltına alınmıştı” dedi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN - Uğur Can AVCILAR

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yavuz - 10 yıl önce
başkanım allah nazarlardan saklasın güvenlik önlemlerinin almadan yaklaşmayın kazı alanına...