Gençlerin korunması için Dr. Yüceer harekete geçti

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, son günlerde kullanımı iyice yaygınlaşan uyuşturucu madde Bonzai’ye bağlı ölümlerin sayısının son derece tedirgin edici boyutlara ulaştığını bildirdi. Yüceer, insan bedenini 3 yıl gibi kısa bir sürede tüketen Bonzai’ye ulaşımın, kullanımının ve satışının önüne geçilmesi, alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Gençlerin korunması için Dr. Yüceer harekete geçti
12 Temmuz 2014 Cumartesi 07:19

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Türkiye’de gençlerin ve çocukların sağlığını tehdit eden uyuşturucu madde Bonzai’yi Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına konuyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi veren Yüceer, ülkemizde uyuşturucu kullanımında sürekli bir artış meydana gelirken, madde bağımlılık yaşının da 11’e kadar düştüğü uyarısı yaptı.
3 SENEDE TÜKETİYOR
CHP’li Yüceer, uyuşturucu kullanımının, alkol kullanımından 10 kat fazla olduğu Türkiye’de gençlerin ve çocukların sağlığını tehdit eden bonzai adı verilen sentetik esrarın kullanımının ülkemizde her geçen gün yaygınlaştığını, gençler ve çocuklar için büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti. Bonzainin zararlarını anlatan Yüceer, “Mide bulantısı ve kusma, hipertansiyon, kalp ritmindeki dengesizlikler, böbreklerde yoğun bir tahribat yaptığı tespit edilen bu öldürücü madde, kalp krizine kadar insan hayatını ciddi oranda tehdit etmektedir. Çok tehlikeli olan bu uyuşturucu tek seferde bile ölüm riski oluşturabilmekte ve maalesef öldürmektedir. Bağımlılığı yüksek derecede olan maddeyi 3 sene kullanan kişinin organları iflas etmektedir. Ciddi fiziksel rahatsızlıklara yol açan bonzai kullanımı sonucu gerçekleşen ölümlerin sayısı son derece tedirgin edici boyutlara ulaşmıştır” dedi.
% 62’Sİ MARMARA’DA
2014 yılının ilk altı ayında Türkiye genelinde ele geçirilen 141 kilogram bonzainin yüzde 62’sinin Marmara bölgesinde olduğunun tespit edildiğini ifade eden Yüceer, gençleri ve çocukları ölümün kucağına iten ve kolay ulaşılabilir bir uyuşturucu olan Bonzai’nin satışının internet üzerinden bile yapıldığına dikkat çekti. Yasal düzenlemelerin yetersiz olmasından dolayı bu ölümcül madde kullanımının önüne geçilemediğini kaydeden Yüceer şöyle devam etti:
“Son yıllarda özellikle çocuk yaştaki gençlerimizin hayatını karartan Bonzai'ye karşı ailelerin yaşadığı dramları her gün okuyor; izliyoruz. Bu konuda mutlaka bir tedbir alınması gerekiyor. İçinde 400’den fazla madde olduğunu söylenen bu uyuşturucu için Meclis de gereken araştırmayı yapmalı ve yasal olarak ne gerekiyorsa mutlaka hayata geçirilmelidir. Geçtiğimiz yıllarda da benzer konularda Meclis komisyonu kuruldu. Ancak, yaptığı inceleme ve araştırmaların hayata geçirilmediğini görüyoruz.”
MECLİS ARAŞTIRSIN
Yüceer, “Genelde uyuşturucu madde, özelde ülkemizde son günlerde yaygın olarak kullanılmaya başlanan bonzaiye ulaşımın, kullanımının ve satışının önüne geçilmesi, yasal çerçevede alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılması gerekmektedir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.