Gençlik elden gidiyor!

Toplumun baş belası haline gelen madde kullanma yaşı günden güne aşağılara inmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde objektiflerimize yansıyan karede yaşlarının 13-14 arasında değiştiği öğrenilen 3 gencin güpe gündüz uçucu madde kullanması yürekleri sızlattı. Karşılaşılan kötü manzaranın ardından Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına ulaşılarak durum hakkında bilgi verilse de herhangi bir polis ekibinin gelmemesi de akıllarda soru işaretleri bıraktı

Gençlik elden gidiyor!
07 Şubat 2016 Pazar 17:35

ABİLERİ FUTBOL OYNARKEN ONLAR

Geçtiğimiz Çarşamba günü Kapaklı Şehir Stadında oynanan Kapaklıspor-Çorlu Gençlerbirliği müsabakasında objektiflerimize yansıyan kare yürek sızlattı. Maçın oynandığı esnada yaşlarının 13-14 arasında değiştiği öğrenilen 3 genç, futbol sahasının köşe kısmında bulunan radyo verici istasyonunun altında uçucu madde kullanırken objektiflerimize takıldı.

KENDİLERİNDEN GEÇMİŞ HALDE KÜFÜRLER YAĞDIRDILAR

Durumun fark edilmesinin ardından Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına telefonla ulaşarak içler acısı durum hakkında bilgi verilerek, olay yerine polis ekiplerinin gelmesi için ricada bulunuldu. 3 genç kendilerinin fotoğraflarını çektiğimizi fark etmeleri üzerine kendilerinden geçmiş halde küfürler yağdırmaya başlarken, durumun ne kadar vahim olduğu da gözler önüne serilmiş oldu.

KİM YADA KİMLER TARAFINDAN VERİLİYOR

Olay yerinden kaçmak yerine daha da kuytu bir alana gizlenen gençler hiçbir şey olmamış gibi uçucu maddeleri kullanma telaşına girerken, herhangi bir polis ekibinin gelmemesi de akıllarda soru işaretleri bıraktı. Gencecik çocukların yarıyıl tatilinde sosyal faaliyette bulunması ya da aileleriyle vakit geçirmesi gerekirken, bu maddeleri kim ya da kimler tarafından kendilerine verildiği de ayrı bir muamma.

TEHLİKE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Satışı konusunda yasal düzenleme olmasına rağmen gereken tedbirlerin yerel olarak alınmamasından dolayı uçucu maddeler, daha çok çocuklarımızı uyuşturucu batağının içine çekiyor. Ülkemizdeki uyuşturucu sorunu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Yeterince bilinçlendirilmeyen gençler, yasa dışı uyuşturucular yanında, uyuşturucu kapsamına alınmayan, kullanıldığı zaman bağımlılık yapan bazı maddelere karşı da yönelişi de tehlikeli şekilde sürüyor. Bu maddeler arasında bulunan bali konusundaki tehlike de inanılmaz bir hızla büyümeye devam ediyor.

UÇUCU MADDELERİN BELİRTİLERİ

Yetkililer, uçucu madde kullanım belirtilerinin kavgacılık, aldırmazlık, yargılama bozukluğu, sersemlik, göz titremesi, geveleyerek konuşma, yürürken sendeleme, uykulu hal, tepki yavaşlaması, titremeler, kasların zayıflaması, görme bulanıklığı veya çift görme, aşırı neşe, komaya varabilecek bilinç kaybı olduğunu ifade ettiler.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.