Gençlik Festivali büyüledi

Çerkezköy Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile düzenlenen Gençlik Festivali muhteşem bir atmosferde gerçekleşti

Gençlik Festivali büyüledi
21 Mayıs 2017 Pazar 16:42

14.00’DA BAŞLADI
 
Çerkezköy Belediyesi tarafından Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında ilk olarak saat 14.00’da Çerkezköy Belediyesi 3. Bisiklet Şenliği düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi önünde saat 13.30’da toplanan bisikletçiler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın saat 14.00’da start vermesi ile birlikte Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi, İstasyon Caddesi güzergahını takip edip Kuşbahçe Mevkii’ne kadar pedal çevirdi.
 
UÇURTMA ŞENLİĞİNİN İKİNCİSİ YAPILDI
 
Bisiklet Şenliğine katılan sporcuların etkinlik alanına varmasının ardından bu yıl ikincisi düzenlenen Uçurtma Şenliği start aldı. Etkinlik alanında Belediye görevlilerince ücretsiz dağıtılan binlerce uçurtma gökyüzünü kaplarken, özellikle çocuklar ve gençler doyasıya eğlendiler. Ayrıca etkinlik alanına gelen vatandaşlara ekmek arası sucuk ve içecek ikramı da yapıldı.
 
MUHTEŞEM KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ
 
Kuşbahçe Mevkii’ndeki 2. Uçurtma Şenliğinin ardından Gençlik Festivali akşam saat 20.00’da Çerkezköy Belediyesi önünde başlayan ve kapalı pazar yeri önünde sona eren kortej yürüyüşü ile devam etti. Kortej yürüyüşüne katılan binlerce Çerkezköylü ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek konser alanına yürüdüler.
 
YARINLARIMIZIN TEMİNATI SEVGİLİ GENÇ ARKADAŞLARIM
 
Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı önünde başlayan yürüyüşün pazar yeri önünde sona ermesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı büyük bir coşku ile hep bir ağızdan söylendi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sözlerine, “Çok değerli hemşerilerim geleceğimizin güvencesi, aydınlık Türkiye’nin umudu, yarınlarımızın teminatı sevgili genç arkadaşlarım. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladı.
 
MİLLİ BAYRAMLAR KÖKÜMÜZ, TARİHİMİZ VE BİRLİKTELİĞİMİZİN SEMBOLÜ
 
“Son yıllarda tüm milli bayramlarımızı bayraklarımızla, Atamızın resimleri ile donattığımız Çerkezköy’ümüzde sizlerin her geçen gün artan katılımlarınız ile coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye sözlerine devam eden Başkan Akay, “Milli bayramlar kökümüz, tarihimiz, birlikteliğimizin sembolü. Son yıllarda bu birlikteliğe daha sıkı sıkıya tutunduğumuzu görmek, bu coğrafyada barış ve kardeşliğimize sahip çıkmak demek. Katıldığınız için bir kez daha teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
TERMİK SANTRALİ OLMAYAN BİR ÇERKEZKÖY’DE YAŞAMAK İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK
 
Çerkezköy’ün geleceği için gece gündüz demeden çalışmaya, üretmeye devam ettiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Büyüyen, gelişen Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Çerkezköyümüzde yatırımlarımızı, çalışmalarımızı büyük bir inanç ve azimle sizlerin desteğiyle, sizlerle birlikte sürdürüyoruz. Daha yeşil daha yaşanılabilir bir Çerkezköy’de yaşama arzumuzu sürdürüyoruz. Havası temiz, çevresi temiz, dereleri temiz, nefes alınabilen, termik santrali olmayan bir Çerkezköy’de yaşamak için mücadele ediyoruz. Çerkezköy’e hizmet aşkıyla ‘Sevdamız Çerkezköy’ demeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
16 MAYIS 1919’DA BANDIRMA VAPURU YOLA ÇIKTI
 
Türk tarihinde çok anlamlı ve önemli günler olduğunu belirten Başkan Akay, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı var. 30 Ağustos Zafer Bayramı var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı var. Bir de 19 Mayıs var. Her şey 19 Mayıs’ta başladı. Türk tarihinin en karanlık günlerinde, millet ümitsizlik ve çaresizlik içerisinde zor şartlarda kurtuluş için işaret beklerken, 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Galata Rıhtımı’ndan küçük Bandırma Vapuru yola çıktı.
 
ÖLMEYİ, ESİR YAŞAMAYA TERCİH EDECEK VATAN AŞKI İLE DOLU YÜREKLER VARDI
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ona inanan silah arkadaşlarını taşıyan vapur Samsun’a hareket ettiğinde yanında sadece ölmeyi esir yaşamaya tercih edecek vatan aşkıyla dolu yüreklerin manevi gücünden başka bir şey yoktu.
 
HEPİMİZİN BAŞ ÖĞRETMENİ
 
19 Mayıs 1919’da dirilişin ilk durağı Samsun’a ayak bastığında; Türk ufuklarında bir gün kesinlikle bir güneş doğacağına inanarak yola çıktı. Ve ardından ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır’ diyerek başlayan eşsiz bir kurtuluş mücadelesi. Birilerinin kendinden ve milletinden ümidini keserek, esareti kabul ederek İngilizlere kulluk ettiği günlerde sadece ve sadece milletine ve bağımsızlığına inanan bir büyük lider vardı. Bugün Atamıza; Atatürkümüze dil uzatmaya yeltenen kahpelere ve soysuzlara, ona inan bu gençlik her an gereken cevabı verecek inançtadır. O Çanakkale’de, Batı Cephesi’nde, Conkbayırı’nda, Kafkaslarda, Filistin’de, Trablusgarp’ta, Sakarya’da bir askeri deha. Savaş kazanıldıktan sonra bir yabancı gazetecinin ‘Padişah mı, Halife mi olacaksınız?’ sorusuna ‘Hayır ben öğretmen olacağım’ diyerek cevap veren hepimizin Baş Öğretmeni” dedi.
 
BİR KEZ DAHA SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUM
 
Sözlerine “‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek Cumhuriyetimizi gençliğe armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum” diyerek devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını şöyle tamamladı:
 
EMANET ETTİĞİ CUMHURİYET İLELEBET MUHAFAZA VE KÜDAFAA EDİLECEKTİR
 
“Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları hayatının her alanında; duvarındaki resminde, göğsündeki rozetinde, vücudundaki dövmesinde, ruhunda, kalbinde, dinlediği şarkılarda, bağıra bağıra okuduğu marşlarda, onu anmaya, onu her geçen gün yeniden anlamaya, gelecek nesillere anlatmaya, Gençliğe Hitabesinde yazdığı gibi emanet ettiği Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye devam edecektir. Vazifesinin Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmak olduğunu asla unutmayacaktır. Muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda olduğunu her an farkında olmaya devam edecektir.
 
BU RUHU SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ
 
Bizler Atatürk’ün evlatları; birbirimize emanet ettiğimiz bu ruhu sonsuza kadar yaşatmaya şanlı Ay Yıldızlı Türk Bayrağı altında bu topraklarda birlikte yaşamaya ve ‘İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar’ diye marşlar söylemeye ve ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa’ diye sonsuza kadar devam edeceğiz.”
 
TEŞEKKÜR ETTİ
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü kısa bir selamlama konuşması yaparak, böyle güzel bir gençlik festivali düzenlediği için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve ekibine teşekkür etti.
 
ÜNLÜ SANATÇI GÖKSEL UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI
 
Konuşmaların ardından sahneye çıkan ünlü ses sanatçısı Göksel birbirinden güzel ve özel şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirirken, konser alanını dolduran binlerce Çerkezköylü unutulmaz bir gece geçirdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.