Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün

Kapaklı Belediyesi, sıfır atık ve çevre çalışmalarıyla geri dönüşüme katkı sunan projelerine bir yenisini daha ekledi. Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından “Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün” projesi hayata geçirildi.

Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
09 Aralık 2021 Perşembe 19:56

Proje kapsamında kağıt, plastik, metal ve cam atıklarını belirlenen nokta, gün ve saatlerde Mobil Atık Getirme Aracı’na getiren vatandaşlara, getirdikleri atıkların kilosu karşılığındaki tutar, MyEdenred mobil uygulamasındaki hesaplarına yatırılacak. Vatandaşlar tutarları karşılığında anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabilecek.

MOBİL ATIK GETİRME ARACI TÜM KAPAKLI’YI DOLAŞACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çevre ve sıfır atık uygulamalarını başarıyla sürdüren Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü örnek bir uygulamayı daha uygulamaya başladı. Proje kapsamında vatandaşlar kağıt, plastik, metal ve cam atıklarını belirlenen nokta, gün ve saatlerde tüm Kapaklı’yı dolaşacak Mobil Atık Getirme Aracı’na getirerek kazanca dönüştürebilecek. 

TUTAR, MYEDENRED MOBİL UYGULAMASINDAKİ HESABA YATIRILACAK

Mobil Atık Getirme Aracı’na getirilen atıklar hassas dijital terazilerde tartılarak atık türlerine göre puan katsayıları ile çarpılacak. Elde edilen sonuç karşılığındaki tutar, vatandaşların akıllı telefonlarına indirdikleri MyEdenred mobil uygulamasındaki hesaplarına 24 saat içerisinde yatırılacak. Vatandaşlar, MyEdenred uygulamasındaki hesapta yer alan tutarı anlaşmalı alışveriş mağazalarında harcayabilecek.

TEKSTİL, BİTKİSEL ATIK YAĞ VE ELEKTRONİK ATIKLAR BEDELSİZ OLARAK TESLİM EDİLEBİLİR

Vatandaşlar ayrıca tekstil atıkları, bitkisel atık yağ, pil atıkları ve elektrikli ve elektronik atık eşyaları bedelsiz olarak Mobil Atık Getirme Aracı’na teslim edebilecekler. Bitkisel atık yağlarda 5 litre karşılığında bulaşık deterjanı hediye edilecek.

Sıfır Atık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Uygulama hakkında bilgi almak isteyenler 444 80 59 Çağrı Merkezini arayabilirler. Vatandaşlar, https://sifiratik.kapakli.bel.tr/ üzerinden sisteme kayıtlarını yapabilir ve Mobil Atık Getirme Aracı’nın bekleme yer, gün ve saatlerini öğrenebilirler.” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.