Girişimci adaylarına sertifikaları verildi

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur ve ÇTSO arasında imzalanan protokol kapsamında, 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayan 3 grupta toplam 75 girişimci adayına sertifikaları verildi

Girişimci adaylarına sertifikaları verildi
25 Şubat 2015 Çarşamba 18:23

 Düzenlenen sertifika programına, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü  Adem Pusaoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ve ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Program ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın açılış konuşması ile başladı. Kozuva sözlerine "Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın İlçe Emniyet Müdürlerim, Sayın kurum müdürlerim, odamızın değerli Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, kıymetli davetliler, değerli girişimci adaylarımız ve basınımızın güzide temsilcileri, öncelikle şahsım ve odamız adına sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diyerek başladı.

PROTOKOL KAPSAMINDA SERTİFİKA VERİLDİ

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur ve ÇTSO arasında imzalanan protokol kapsamında, 3 grupta toplam 75 girişimci adayına 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ÇTSO bünyesinde verildiğini belirten Kozuva "Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan girişimci adaylarına sertifikalarını vermek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız" dedi.

YENİLİKÇİ VE YARATICI OLMAK BAŞARI ETKENLERİDİR

Girişimci'nin ekonomiyi canlandırmada önemli bir role sahip olduğunu sözlerine ekleyen Kozuva "Yeni iş olanakları yaratması, ürün, hizmet ve süreçlerde yenilikler getirmesi, mevcut işletmeler tarafından karşılanmayan tüketici isteklerini karşılaması girişimciye önem kazandırır. Yenilikçi ve yaratıcı olmak, esneklik, risk alabilmek, önceden görebilmek gibi girişimcilik özellikleri iş yaşamında başarı etkenleridir" ifadelerini kullandı.  

BEKLENTİMİZ BÖLGE EKONOMİSİNİN CANLANMASIDIR

Girişimcilerden beklentilerinin, bölge ekonomisinin canlanması ve kurulacak yeni işletmelerin istihdam yaratması olduğunu belirten Kozuva "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ekonomik Kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiştir" şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Kozuva, konuşmasının sonunda ise "Çerkezköy’de iş kurmak isteyen siz girişimci adaylarımıza, KOSGEB desteklerinden faydalanmaları noktasında yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ederken, bize bu imkânı sağlayan Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğüne, İş Kur’a ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY'DE 800 GİRİŞİMCİ EĞİTİM ALDI

Düzenlenen sertifika töreninde Başkan Kozuva'nın ardından konuşmasını yapmak üzere KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan kürsüye geldi. Erkan "2010 yılında başlanan bu yolda yeni bir destek modelleri ortaya çıktı. Bunlardan birisi uygulamalı girişimcilik programıydı. Çıktığımız bu yolda çok büyük yol aldık. Özellikle bu programda Tekirdağ genelinde 3400 girişimci adayına eğitim verdik. Bu kapsamda yaklaşık Çerkezköy'de 800 girişimci adayı bu eğitimlere tabi oldu" dedi.

BELGELERİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Bu kapsamda ÇTSO'ya teşekkürlerini ileten Erkan "Kursiyerlerimizin de Allah yolunu açık etsin. Bundan sonraki işlemlerde bir yol izlemeniz gerekiyor. Birinci dereceden bilgilendirmeyi KOSGEB temsilcilerimizden alabilirsiniz. İnşallah bu belge hepimize hayırlı olur. Yeni yeni kobiler oluşur ve desteklemeye devam ederiz" şeklinde konuştu.

TAVSİYELERDE BULUNDU

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan'ın ardından uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak KOSGEB destekli iş yeri açan Artı Kalibrasyon işletmesinin sahibi Melek Şen bir konuşma gerçekleştirdi. Melek Şen, çıktığı bu yolda KOSGEB ve Ticaret ve Sanayi Odası'ndan aldığı desteklerden dolayı teşekkürlerini sunarken, yeni girişimcilere de ileriki adımlarında ne yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Sertifika töreninde yapılan konuşmaların ardından, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur ve ÇTSO arasında imzalanan protokol kapsamında, 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarı ile tamamlayan 3 grupta toplam 75 girişimci adayına sertifikaları verildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.