Girişimcilik eğitimi başladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın KOSGEB desteği ile düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başladı. 30 kişiden oluşan girişimci adayları 7 Ekim-25 Ekim 2013 tarihleri arasında toplam 70 saat eğitim görecek. Eğitim sonunda kursiyerler 'Girişimci Sertifikası' alacak. Bu sertifika ile kursiyerler hazırlayacakları projeler kapsamında KOSGEB'den 100 bin TL'ye kadar 30 bin TL'si hibe olmak üzere kredi desteği alabilecek

Girişimcilik eğitimi başladı
12 Ekim 2013 Cumartesi 08:02

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürlüğü, işbirliği ile dezenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başladı. ÇTSO'nun ikinci kez düzenlediği eğitime 30 kursiyer katıldı. Daha önce mart ayında yapılan eğitimlerde 30 kişi eğitim görmüştü. Son eğitimle birlikte ÇTSO'nun KOSGEB işbirliğiyle 60 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiş olacak. ÇTSO Seminer Salonu'nda başlayan kurs 7 Ekim-25 Ekim 2013 tarihinde toplam 70 saat sürecek. Kurs sonunda 'Girişimci sertifikası' alacak kursiyerler hazırlayacakları projelerle kuracakları yeni işyeri için KOSGEB'in 100 bin TL'yi bulan 30 bin TL'si hibe olan kredi imkanlarından yararlanabilcek.

ÇTSO İKİNCİ KEZ DÜZENLEDİ
KOSGEB'in 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' programı ÇTSO tarafından uygulanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta KOSGEB ile ikinci protokolü imzalayan ÇTSO, Çerkezköy'e yeni girişimciler kazandırmak için düzenlediği eğitim kapsamında 30 kursiyeri söz konusu programa aldı. 100'e yakın başvuru içerisinden seçilen 30 kursiyer eğitimlere başladı. ÇTSO ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen eğiimler ABİGEM tarafından veriliyor. 7 Ekim- 25 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacak eğitim 70 saat sürecek. Eğitimde kursiyerlere, iş fikirlerini nasıl hayata geçirebilecekleri yönünde bilgiler verilecek. ÇTSO'nun Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde ABİGEM uzmanları tarafından ders veriliyor.  9 gün sürecek kurs süresince kursiyerlere KOSGEB'in iş kurma karşılığında verdiği hibe kredilerden yararlanabilmeleri için gerekli olan iş kurma teknikleri ve proje hazırlama usulleri anlatılacak. Ayrıca hangi konularda bu krediden yararlanabilecekleri gösterilecek.

ABİGEM EĞİTİMLERİ VERİYOR
ÇTSO'nun düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni ABİGEM Uzmanı Pınar Özbay tarafından veriliyor. Özbay, kursiyerlere ilk gün teorik bilgiler verdi. Proje hazırlama esasları, dikkat edilecek hususlar, proje hazırlamanın temel adımları, teorik olarak anlatılırken, daha sonraki eğitimlerde iş fikirleri doğrultusunda pratik eğitimler yapıldı. Eğitimlerde kursiyerlerin iş fikirlerini hazırlayacakları projelere nasıl yansıtacakları, proje yazımı ve mantıksal çerçevesi ile bütçe hazırlanmasını öğrendiler.

30 BİN TL HİBE KREDİ VERİLECEK
Eğitimler sonunda kursiyerlere ÇTSO ve KOSGEB tarafından hazırlanan 'Girişimcilik Sertifikası' verilecek. Söz konusu sertifikayı alan kursiyerler KOSGEB'in 'Girişimcilik hibe kredi'sinden yararlanabilecek. Kursiyerler hazırlayackaları projeleri KOSGEB'e sunarak, onaylanması halinde 30 bin TL'si hibe olmak üzere 100 bin TL'ye kadar kredi alabilecek. Bu kredinin 70 bin TL'si 4 yıl vadeli 2 yıl geri ödemesiz kredi olurken, 30 bin TL'si tamamen üretilecek proje ve yatırım için verilecek hibe desteği olacak.  Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra kendi işini kuranlara destek kapsamında girişimcilere, işletme kuruluş giderleri, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı giderleri ile elektrik, su, kira, internet, telefon gibi aylık işletme giderleri için geri ödemesiz destek veriliyor.

Eğitimlere KOSGEB ÇTSO Sinerji Odağı Temsilcileri Cansu Boz  ile Gülten Çakır'da katılıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.