Göçmenlerden Zafer Bayramı şehit ve gazilere Mevlid-İ Şerif

Kilikadılılar Derneği, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle şehitler ve gaziler için Mevlid-i Şerif okuttu.

Göçmenlerden Zafer Bayramı şehit ve gazilere Mevlid-İ Şerif
02 Eylül 2014 Salı 07:32

Kilikadılılar Derneği, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Ergene İlçesi Yeşiltepe MahallesiTonguçlar Camii’nde şehitler ve gaziler için Mevlid-i Şerif okuttu. Ergene ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tonguçlar Camii'nde okutulan mevlide Çorlu AK Parti ilçe Başkanı İsmet Albayrak ve Yönetimi, Ergene İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci, Kilikadılılar Dernek Yönetimi ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 Kilikadılılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu, Mevlid-İ Şerif sonrası yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin 92. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. Herkesin bayramını kutlayan İnceoğlu mesajında 30 Ağustos Zafer Bayramının ülkemiz için ayrı bir yeri olduğunu "1071 yılında Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve istiklal mücadelemizin neticesi olan Büyük Zafer bu ay içerisinde meydana gelmiştir. Ağustos ayı zaferler ayıdır. Ağustos, Anadolu'da yer edindiğimiz, burayı vatan kıldığımız aydır. Mustafa Kemal Atatürk, bugün 92’nci yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer’i, 1924 Dumlupınar konuşmasında şöyle anlatıyordu. ’Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.

Bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır’ diye konuştu.

Ergene Tonguçlar Cami'de gerçekleşen programda, şehitliğin öneminin vurgulandığı vaazın ardından Mevlid-İ Şerif ve dualar okundu. Türkiye Cumhuriyetinin ilk kuruluşunun 92 y. önce ilk adımlarının atıldığı bu günde Türk Ulusu’nun destanlaşan bağımsızlık tutkusunu, bayrak sevgisini hesaba katmamışlardır diyen Kilikadılılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu ‘’Bu duygularla, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anar, büyük Türk Milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu anlamlı günlerini kutlarım’’ dedi. Mevlid’in ardından kılınan Öğle Namazı’ndan sonra Mevlid’e katılan vatandaşlara camii bahçesinde ikramlarda bulunuldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.