Göz taraması başladı

Çerkezköy Belediyesi ve Trakya Göz Hastanesi işbirliği ile 7-12 Ekim tarihleri arasında Çerkezköy Belediye Meydanı'nda düzenlenecek olan 'Ücretsiz Göz Taraması' geçtiğimiz gün başladı. Bugün de devam edecek olan ve Salı günü sona erecek 'Ücretsiz Göz Taraması'na Çerkezköy halkı büyük ilgi gösteriyor.

Göz taraması başladı
09 Ekim 2010 Cumartesi 00:00

Trakya Göz Hastanesi ve Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 7-12 Ekim tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan ücretsiz göz taraması başladı.

GEZİCİ TIR GELDİ
    Daha önce vatandaşlara yönelik yine ücretsiz göz taraması, öğrencilere yönelik ücretsiz böbrek taraması ve kemik yoğunluğu ölçümü gibi sağlık alanında faydalı çalışmalar yapan Çerkezköy Belediyesi bu sefer Trakya Göz Hastanesi ile işbirliği yaparak, Traya Göz Hastanesi'nin Gezici Göz Taraması Tırı'nı Çerkezköy'e getirdi. Perşembe günü başlayan 'Ücretsiz Göz Taraması' Salı günü sona erecek.

TRAKYA GÖZ HASTANESİ İLE İŞBİRLİĞİ
    Ücretsiz olarak yapılan göz taraması hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Daha önce yapılan sağlık taramalarına vatandaşlar yoğun ilgi göstermişlerdi. Trakya Göz Hastanesi ile birlikte yaptığımız bu taramaya da vatandaşlarımız ilk iki gün yine yoğun ilgi gösterdiler. Aynı ilginin Pazartesi ve Salı günü de sürmesini bekliyoruz" dedi.

TESPİT YAPILIYOR
    Taramayı gerçekleştiren Trakya Göz Hastanesi yetkilileri ise yaptıkları açıklamada Trakya'nın en kapsamlı ve modern göz hastanesi olan Trakya Göz Hastanesi'nin Tekirdağ ve Çorlu'da faaliyet gösterdiğini belirterek, "Burada göz tansiyonu ve göz kırılma kusurları ile ilgili muayene yaparak, halkımızı bilgilendiriyoruz" dedi.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLİYOR
    10 kişilik bir ekip ile Çerkezköy'e geldiklerini ve taramaya başladıklarını belirten Trakya Göz Hastanesi yetkilileri, "Burada yapılan ön muayenenin ardından gözlerind sorun tespit edilen vatandaşlara gözlerindeki sıkıntı ile bilgi veriliyor ve ilgili sağlık kuruluşlarına gitmeleri tavsiye ediliyor" dediler.
Belediye Meydanı'na gelen gezici tırda taramaya başlayan Trakya Göz Hastanesi Ekibi, başta göz tansiyonu, miyop, astigmat, görme bozuklukları, göz kırılma kusurları vs. gibi göz hastalıklarını kontrol ediyor. Sorunlu olan vatandaşlara rahatsızlıklarını bildirilerek ilgili hastanelere  yönlendiriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.