Grev iptal edildi

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (Teksif) ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (Tütsis) arasında sürdürülen toplu iş sözleşmelerinde greve saatler kala anlaşmaya varıldı.

Grev iptal edildi
11 Eylül 2007 Salı 08:18

SAATLER KALA ANLAŞILDI
 Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜTSİF) arasında sürdürülen toplu iş sözleşmelerinde greve saatler kala anlaşmaya varıldı. Pazar günü geç saatlerde mutabakatın sağlanıp, imzaların atılması ile birlikte dün sabah saat 08.00'de Yünsa ve Narin Tekstil'de başlatılması planlanan grevler de iptal oldu.
TEKSİF BASTIRDI
İşçi ve işveren tarafı Pazar günü geç saatlerde İstanbul’da bir kez daha bir araya geldi. Yaklaşık 12 bin tekstil çalışanını ilgilendiren toplu pazarlıkta taraflar uzlaşılamayan maddeleri son kez masaya yatırdı. Dört buçuk saat süren görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandı. Anlaşmanın detayları ile ilgili net bir bilgi açıklanmazken, TEKSİF'in TÜTSİS'e şartlarını kabul ettirdiği öğrenildi.
GREV İPTAL
TEKSİF, anlaşmaya varılamayan toplu iş sözleşmeleri dolayısıyla Narin Tekstil, Yünsa, Levis, Saray Halı, Altınyıldız, Bahariye, Kordsa ve Vakko’nun da içinde bulunduğu 11 firmada dün itibariyle, 9 firmada ise 24 Eylül’de greve çıkma kararı almış ve anlaşma olmaması durumunda dün grev kararını hayata geçireceğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.