Güçlendirme çalışması işi uzattı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Halaçlı köprüsü üzerinde yapımı devam eden köprü genişletme çalışmaları gecikmeye uğradı. Mevcut köprü ayaklarının çürümeye başlamasından dolayı yapılan güçlendirme çalışmaları kapsamında iş bitim süresinin uzadığı ifade edildi. Dün ve önceki gün atılan tabliye betonlarının ardından Eylülün ilk haftasında köprünün trafiğe açılabileceği belirtildi

Güçlendirme çalışması işi uzattı
26 Ağustos 2015 Çarşamba 18:00

 GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILDI

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Temmuz ayının son haftasında başlatılan Halaçlı köprüsü genişletme işinin süresi uzadı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, “köprü genişletme çalışmaları işe başladıktan yaklaşık 15 gün içinde tamamlanacaktı. Mevcut köprünün ayaklarında meydana gelen çürümelerden dolayı işi riske atmamak adına güçlendirme çalışması başlattık” ifadeleri kullanıldı.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILACAK

 

Yapılan açıklamanın devamında ise, “güçlendirme çalışmalarımız tamamlandı ve mevcut köprünün her iki tarafına tabliye betonları atıldı. Bugünde yapılacak olan ufak tefek beton dökümlerinin ardından betonların kuruması beklenecek. Dökülen bir betonun sağlıklı olabilmesi için üzerinden 28 gün geçmesi gerekiyor. Bu yüzden de biraz da betonun kuruması beklenecek ve sonrasında da çevre düzenlemesi yapılarak araç trafiğine açılacak” denildi.

 

11 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

 

Halaçlı köprüsünün her iki tarafında da yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından köprü genişliği 11 metre uzunluğunda olacak. Dün ve önceki gün atılan tabliye betonlarının ardından Eylülün ilk haftasında köprünün trafiğe açılabileceği ifade edildi.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.