Gülerçin Koleji’nden ‘en temiz sınıf yarışması’

Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokulu sınıfları arasında, her hafta bir birinci seçmek kaydıyla ‘en temiz sınıf yarışması’ düzenleniyor. Her sınıf, hafta boyunca sınıfının tertip, düzen ve temizliğinden sorumlu olacağı ifade edildi. Yarışma sonunda da en temiz sınıf seçilen sınıfın öğrenci ve öğretmenleri için ücretsiz gezi düzenlenecek

Gülerçin Koleji’nden ‘en temiz sınıf yarışması’
27 Kasım 2015 Cuma 16:40

HER HAFTA İLAN EDİLECEK

Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokulu sınıfları arasında ‘en temiz sınıf yarışması’ düzenleniyor. Düzenlenecek olan yarışma kapsamında Sınıflar zemin, pencere, pano, tahta, sıra ve masa düzeni gibi konularda yarışma komisyonunca verilecek puanlara göre değerlendirmeye alınacak. Tüm sınıflar yarışmaya dâhildir. Değerlendirme ekibi öğrencileri haftanın herhangi bir günü herhangi bir saatte (öğle arası dahil) sınıfları gezerek puanlama yapacak. Haftanın son iş günü genel değerlendirme sonucunda haftanın en temiz sınıfı seçimi yapılacak ve birinci seçilen sınıf ilan edilecek.

ÜCRETSİZ GEZİYE KATILACAKLAR

Birinci seçilen sınıf web sitesinden duyurulacak, bir hafta süreyle beyaz bayrağa ve haftanın en temiz sınıfı sertifikasına sahip olacak. Bu uygulamanın yıl boyunca devam edeceği öğrenildi. Eğitim öğretim yılı sonunda en çok sayıda en temiz sınıf olarak seçilen sınıfın öğrencileri ile öğretmenleri ödül olarak ücretsiz gezi ödülüyle ödüllendirilecekler.

PUANLAMA KRİTERLERİ        

Yarışma kapsamında puanlama kriterleri ise şu şekilde; “Yazı tahtasının ve duvarların temizliği 10, Sınıf sıra sandalye düzeni 10, Sınıf içi temizlik ve düzeni 10, Sıra altlarının temizliği 10, Çöp kutusunun etrafının temiz olması 10, Panoların temizlik, tertip ve düzeni 10, Öğrencilerin kitap, defter, çanta vb. araç gereçlerinin tertip ve düzeni 10, Öğrenci dolap içlerinin temizliği 10, Öğretmen masasının tertip ve düzeni 10 ve Kitaplık düzeni 10 puan üzerinden hesaplanacak” denildi.

KOMİSYON ÜYELERİ

Yarışma komisyonunda yer alacak olan üyeler ise; “Okul Müdürü Tuğba Zenginal, Rehber öğretmen Mehtap Kıycıoğlu, Meclis Başkanı Kağan İşcan, Sağlık ve Temizlik Komisyonu üyeleri Sefra İlhan ve Derin Ecrin Tunç”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.