Gümrük Üstü beklentisi hakim

Geride bıraktığımız 2012 yılında konut satışlarının beklentilerin üzerine çıktığını kaydeden Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, ve Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanmasıyla birlikte bu bölgenin ivme kazanacağını belirtirken, 'Gümrük üstü’ olarak adlandırılan alanın alt yapısının tamamlanarak yapı izni verilemesini beklediklerini dile getirdi

Gümrük Üstü beklentisi hakim
04 Şubat 2013 Pazartesi 08:46

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, geride bıraktığımız 2012 yılında emlak piyasası ve 2013 yılında emlak piyasasının nasıl olacağı ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.
KONUT SATIŞI BEKLENENİN ÜZERİNE ÇIKTI
2012 yılının emlakçılar açısından iyi geçtiğini dile getiren Karagöz, özellikle konut satışlarının beklentilerin üzerine çıktığını belirtirken, taleplerin halen devam ettiğini söyledi.
EV KREDİLERİ ÇOK UYGUN
Konut kredisi faizlerinin düşük olmasının da bu durumu etkilediğini kaydeden Karagöz, “Şu anda daire almak için uygun zaman çünkü konut kredilerindeki faiz oranları düşük seyrediyor. Bu faiz oranlarıyla herkes ev sahibi olabilir” diye konuştu. Serkan Karagöz, emlakçıları olumsuz etkileyen bir durumun da, vatandaşların müteahhitlerle direkt olarak anlaşması ve satışın bu şekilde gerçekleşmesi olduğunu belirtirken, farklı ülkelerde satışların direkt emlakçı kanalıyla yapıldığını kaydetti.
KİRALIK EV SIKINTISI DEVAM EDİYOR
Karagöz, konuşmasında, Çerkezköy merkezdeki kiralık ev sıkıntısının geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda da devam ettiğini ifade ederken, bu konuda bir kısır döngü yaşandığına dikkat çekerek, “Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için kiralar yüksek. Buna karşın mal sahipleri de kiraları düşük buluyor. Bu sebeple daire sahipleri genelde satma yolunu tercih ediyor” diye konuştu.
VELİKÖY VE KIZILPINAR DAHA İYİ DEĞERLENDİRİLECEK
Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından Veliköy ve Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlandığını hatırlatan Serkan Karagöz, bu kararla birlikte söz konusu yerlerin ivme kazanacağına dikkat çekerek, “Çerkezköy o bölgeye doğru genişleyecek. Kızılpınar ve Veliköy’deki yerler daha iyi değerlendirilecek” şeklinde konuştu.
ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ VİTRİNİ OLABİLİR
Karagöz ayrıca, Çerkezköy’de ‘Gümrük üstü’ olarak adlandırılan alanın alt yapısının tamamlanarak yapı izni verilemesini beklediklerini de dile getirerek, “Orası Çerkezköy’ün yeni vitrini olabilir” dedi.
KAPAKLI’NIN GELECEĞİ PARLAK
Değerlendirmesinde Kapaklı’ya da değinen Karagöz, Kapaklı’nın arazi yapısı dolayısıyla geleceğinin parlak olduğunu dile getirdi.
İŞİNİ DÜRÜST YAPANLARI AYIRT ETSİNLER
Karagöz konuşmasının sonunda, vatandaşların dikkat etmesi gereken bir konuya değindi ve “Konut ya da arsa almak isteyen vatandaşlarımız emlakçılığı gerçekten dürüst yapan kişilerle çalışsın. Ayakçı ile gerçek emlakçıları ayırt edip o şekilde değerlendirme yapsın” cümlelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
derviş enes kır - 11 yıl önce
serkan bey e katılıyorum.ancak 1989 yılında feyzullah toprak konutları ve emlak konutları halkta çok büyük beklentiler oluşturmuştu sonuç ortada,boşa beklenen 25 yıl.......