Gümüş: Aklı, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunumunun ardından Halk Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikle devam etti.

Gümüş: Aklı, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız
24 Kasım 2017 Cuma 16:38

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Yarbay Koray Özer, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz çifti, TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
ÖĞRETMENLİK BİR SEVDADIR, BİR AŞKTIR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy İlçe milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı: “Düşünce kaldırmak, üşüyünce ısıtmak, üzülünce usul usul sırtını sıvazlamak, yorulunca bir nefes bir soluk olmaktır öğretmenlik. Ayyıldız olu göklerde dalgalanmaktır, öğretmenlik bir sevdadır, bir aşktır. Kimi zaman yol olduk, yol açtık, yol verdik, kimi zaman su bulduk, bir tane gül dermek için bin dikene su verdik su taşıdık. Üstad Necip Fazıl’ın deyişiyle ‘Tomurcuk Derme’ sevdasına düştük. Sevdamız vatandı, sevdamız milletti, sevdamız geleceğimiz olan yavrularımızdı. Tohum için toprağa girmeye gönüllü olmuştuk. Kurtulmak için kurtarıcı olmaktan başka çare yoktur. Mukadderatımızın selamete ermesi başka iradeleri kurtarmaya kabildir. Bu aşkla bu vatanın her karış toprağında buluştuk. Bunun için Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, Yusuf Elitaş olduk. Bu uğurla can verdik.
BİZİM ARACIMIZ SADECE İLİM, BİLİM VE SANATTIR
Her mesleğin aracı gereci kaynağı vardır. Bizim aracımız ise sadece ilim, bilim ve sanattır. Üstelik şekillendirmemiz gereken malzeme de duyguları, kalbi, ruhu ve aklı olan bir varlıktır. Bu yüzden yaptığımız hataların telafisi kolay olmaz. İyi yetiştiremediğimiz öğrenciyi tekrar baştan alıp onu yeni baştan eğitemeyiz. Bu yüzden her öğrenciyi ilmek ilmek işleriz. Emeğimizi bir kaneviçe gibi ince ince dokuruz. Mesleğimizi kutsal kılan işte tam da bu noktadır. Bizler öğrencilerimizi çağın gerekleri  doğrultusunda akıl ve duygu dengesini kurarak her anlamda donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye çabalıyoruz. Bu çabalarımız belki yıllar sürüyor, belki sonuçlarını biz hiç görmüyoruz ancak biliyoruz ki güzel ahlaklı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu bilen eleştirel düşünebilen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in dediği aklı, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız.
HARFTE SEMBOLLEŞEN İLİMDİR, İRFANDIR, ERDEMDİR
Biliyorum yükünüz ağır, bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet ve medeniyet yolculuğu bu harfi taşıyanların sırtındadır. Sizler dahil hepimizin öğretmenleri vardı. Unutamadığımız, hayatımıza gönlümüze dokunan. Öğrencileriniz size minnettar, bizler şükran borçluyuz. Her birinize bu kutsal yolda Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Öğretmenim sen kalemsin,  mumsun, sen anne baba ikisin. Sen sevgi çarpı 100 o parantezin 100’le çarpımısın. Sen sabır çarpı 1000 yine onun binle çarpımısın.
YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE HEDİYELERİ VERİLDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün konuşmasının ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğretmenler günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Öğrenciler hediyeleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutan Vekili Yarbay Koray Özer ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan aldı.
ŞEREF BELGELERİ VERİLDİ, YEMİN EDİLDİ
Ödül töreninin ardından 2017 yılı içerisinde emekli olan Hasan Boğatu ve Hüsamettin Tez’e şeref belgesi verildikten sonra öğretmenlik mesleğine yeni giren öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. En genç öğretmen Gamze Aybüke Albayrak’ın yeni öğretmenler adına yaptığı konuşmadan sonra Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenci korosunun gösterisi gerçekleşti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.