Güvenli ama kullanışsız

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 4 ay önce Atatürk Viyadüğü’nde yapmış olduğu kaldırım düzenleme çalışması Çerkezköylü vatandaşlar tarafından beğenilmedi. Viyadüğün yeni haliyle daha güvenli ancak kullanışsız bir hale geldiğini savunan vatandaşlar, 2 kişinin yan yana geçemediği kaldırımların genişletilmesini talep ediyor

Güvenli ama kullanışsız
29 Mart 2017 Çarşamba 18:30

YAPILDIĞINDAN BERİ DERDİ BİTMEDİ
Yapıldığı günden bu yana gerek mimarisi, gerek yaşattığı trafik sorunları, gerekse de kullanışsız yapısıyla gündemden düşmeyen Atatürk Viyadüğü şimdi de yayalar için olumsuz bir durum teşkil ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 4 ay önce yaptığı çalışmalar sonucu bariyerleri yenilenen ve kaldırımları düzenlenen viyadük; çalışmaların ardından iyice daralan kaldırımları nedeniyle yayalar için kullanışsız bir hale geldi.
İKİ KİŞİ YAN YANA YÜRÜYEMİYOR
Çerkezköylü vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Viyadüğü üzerinde gerçekleştirdiği kaldırım düzenleme çalışmalarından hoşnut değil. Zaten dar olan kaldırımların yeni düzenlemenin ardından daha da darlaştığını belirten Çerkezköy halkı, “Kaldırımda 2 kişi yan yana yürüyemiyoruz. Son düzenlemenin ardından kaldırımlar iyiden iyiye daraldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye yetkililerinin, günde üzerinden binlerce kişinin geçtiği bu viyadükte kaldırım genişletme çalışmaları yapması gerekiyor.” ifadelerini kaydetti.
BAZI ÖĞRENCİLER YOLDAN YÜRÜYOR
Viyadüğün bir ucunda 3 tane lisenin ve birkaç tane de ortaokulun bulunduğuna, öğrencilerin bu köprüyü sıklıkla kullandığına dikkat çeken Çerkezköylü vatandaşlar, “Bu viyadüğü çok sayıda öğrenci de kullanıyor. Okul çıkış saatlerinde öğrenciler kaldırımı boydan boya kaplıyor. Öğrenciler hayatlarını riske atarak, kaldırımın dar olması nedeniyle çoğu zaman yoldan da yürüyebiliyor.” uyarısında bulundu. 
BARİYERLER GÜVENLİK AÇISINDAN OLUMLU KARŞILANDI
Yenilenen bariyerlerin araç ve yaya güvenliği konusunda önemli bir hizmet olduğunu kaydeden Çerkezköy halkı, “Eski bariyerler sağlam değildi ve en ufak bir darbede bile hasar görüp kullanılamaz hale geliyordu. Orta refüj ve kaldırım kenarlarına yerleştirilen yeni bariyerler ise sağlam ve güvenlik açısından daha yararlı.” yorumlarında bulundu.
YETKİLİLERE SESLENDİLER
Bariyerlerin güvenlik açısından önemine değinen ve yapılan çalışmayı yerinde bulan vatandaşlar; kaldırım düzenleme çalışmasını da bir o kadar olumsuz karşılıyor. Gün içerisinde pek çok yayanın kullandığı kaldırımların daha konforlu ve kullanılabilir hale getirilmesini talep eden Çerkezköylüler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu çağrıyı dikkate almasını istiyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet - 7 yıl önce
Köprünün üzerinden insanları yürütmek zorunda bırakmak şart değil,köprünün alt kısmında çalışma yapılarak karşıya yürüme yolu yapılsın.