Hac adayları dualarla uğurlandı

Çerkezköy’den Hac’ca gidecek olan 24 hacı adayı Osmanlı Cami önünde düzenlenen törenle uğurlandı. İlk kafilede 24 kişi bulunurken geri kalan 8 kişi 15 Eylül tarihinde, 18 kişi de şirketlerle gidecek

Hac adayları dualarla uğurlandı
30 Ağustos 2015 Pazar 19:28

50 HACI ADAYINDAN 24’Ü UĞURLANDI

Çerkezköy Osmanlı Camii’nde toplanan Hacı adayı  yakınları, dualar ve gözyaşlarıyla yakınlarını mukaddes yolculuğa uğurlama mutluluğunu yaşadılar. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, uğurlama merasimi öncesinde tüm Hacı Adayları ve uğurlamaya gelen yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Cenab-ı Hak bu sene bu kardeşlerimize Hac yolculuğunu nasip etti. İnşallah 10 Ekim’de dönecekler. Çerkezköy’ümüzden 50 Hacı adayımız var. 32 tane Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde, 24 tanesi  bugün gidiyor, 8 tanesi de 15 Eylül’de gidecek. Bugün gidecek olan Hacı kardeşlerimiz İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan direk Medine’ye uçacaklar” dedi.

55 BİN HACI ADAYI KOTASI VAR

Tuna konuşmasının devamında ise, “geriye kalan 18 kişi de şirketle gidecekler. Hak İslam’ın 5 esasından biri Hacca gitmektir. Hali vakti yerinde olan, sağlığı yerinde olan ve kotadan çıkan Müslümanlar Hacca gidiyorlar. Bildiğiniz gibi, Suudi Arabistan Hac kotasını, Mescid-i Haram’da tadilat olduğundan dolayı düşürdü. Bu sene 55 bin Hacı adayı kotası koydu. Çerkezköy’den de 50 kişi bu kotaya girebildi. İslam bizlere ömürde bir kere Hac yapmayı farz kılmıştır. Hacılık çok önemlidir. Peygamberimiz Hadis-i Şerifinde “Hacıyı bağışla Ya Rabbi, Hacının bağışladığını da bağışla Ya Rabbi” şeklinde dua etmiştir” ifadelerini kullandı.

HAYIRLISIYLA GİDİP GELSİNLER

Haccın mükafatı da cezası da çoktur diyerek konuşmasını sürdüren Müftü Yusuf Tuna, “Hacı Adayı kardeşlerimiz o yüzden boş vakit geçirmesinler. Allah’a dua etsinler, tövbe istiğfar etsinler, perişan bir halde bulunan İslam Alemi için, memleketimiz için dua etsinler. Çünkü Allah duaları kabul ediyor. Mekke ve Medine’de yaptıkları iyiliklerin de kötülüklerin de karşılığı kat kat verilecektir. O yüzden sabırlı olmalılar. Hayırlısıyla gidip gelsinler inşallah” diye konuştu.

DUALARLA UĞURLANDILAR

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın konuşmasını tamamlamasının ardından Hacı Adayları, dualar ve tekbirlerle kutsal yolculuklarına uğurlandılar.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.