Hacı Bektaş'tan ÇTSO ve MHP'ye ziyaret

Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Dede Sinan Boztepe Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Yönetimi ile MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ve yönetimine 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

Hacı Bektaş'tan ÇTSO ve MHP'ye ziyaret
16 Ağustos 2013 Cuma 07:50

Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Dede Sinan Boztepe, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) ziyaret ederek, yeni yönetimlere başarılar dileğinde bulundu.
ÖNCE ÇTSO'YU SONRA MHP'Yİ ZİYARET ETTİLER
Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Dede Sinan Boztepe Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Hamarat, Eray Han ve Binali Etyemez ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Dede Sinan Boztepe ilk ziyaretini Ticaret ve Sanayi Odası'na yaptı. Başkan Süleyman Kozuva ve Yardımcısı Mehmet Danyeli tarafından ağırlanan Boztepe ve Yönetimi daha sonra MHP İlçe Başkanı Koray Önsel'e i-adeyi ziyarette bulundu. Önsel, MHP İlçe Başkanı olduktan sonra yönetimiyle birlikte Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ne bir ziyaret gerçekleştirmişti.
HAYIRLI OLSUN DEMEK İÇİN GELDİK
ÇTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarette Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Dede Sinan Boztepe yeni seçilen ÇTSO Yönetimini kutladı. Boztepe, "Seçimden sonra sizi ziyaret etmek istedik. Ancak çok yoğundunuz. Daha sonrada araya Ramazan girdi. Ramazan'ı geçirelim gidelim dedik. Dernek olarak 2009'dan beri faaliyet gösteriyoruz. Sizin ve ekibinizin bu makamı dolduracağınıza inanıyoruz. Bugün size hayırlı olsuna geldik. Hem de bir hayır duası edelim, diye düşündük. Allah utandırmasın. Bugüne kadar ilk kez Ticaret ve Sanayi Odası'na geliyoruz. Sağolsunlar eski Yönetim bizim hiçbir faaliyetimize katılmadı. İnşallah bundan sonra birbirimize daha çok gidip geliriz" diye konuştu.
HAYIR DUASINA İHTİYACIMIZ VAR
Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, "Yönetim olarak hayır duasına inanıyoruz. Hayır dualarınızı da bekliyoruz" diye Başkan Sinan Boztepe'nin sözlerine karşılık verdi. Kozuva daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Net bir skorla geldik. Bu bizim yükümüzü ağırlaştırdı. Zamanımızın çoğunu Oda'da geçiriyoruz. Biz bu kadar zamanımızı alacağını seçimden önce düşünmemiştik. Daha iyi şeyler yapmak için yoğun bir mesai harcıyoruz. En azından yılbaşına kadar böyle gideceğini düşünüyorum. Yılbaşından sonra artık bir şeyleri oturturuz. Bu kadar çok zaman harcamayacağız diye düşünüyorum" dedi.
 Ziyaret sırasında Dede Sinan Boztepe, dernek olarak yaptıkları Cem Evi ve Kültür Merkezi ile ilgili bilgi verdi. Dede Boztepe, kaba inşaatı tamamlanan Cem Evi ve Kültür Merkezi'ni yılbaşına kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Boztepe, "Burası sadece alevi ve bektaşiler için yapılmış bir yer değil. Dergah olduğu için her mezhebe açık. Bizim öyle mezhep takıntımız yok" diye sözlerini tamamladı.
İLK KEZ BÖYLE BİRŞEY OLUYOR
Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Dede Sinan Boztepe daha sonra beraberindekilerle birlikte MHP İlçe Başkanlığı'na geçti. Burada daha önce Hacı Bektaş Veli Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ni ziyaret eden İlçe Başkanı Koray Önsel ve yönetimine iadeyi ziyarette bulunan Dede Boztepe, "Eskiden MHP İlçe Başkanı bir alevi derneğini ziyaret edecek denilse abes denirdi. Yine bir alevi derneğinin MHP'yi ziyaret etmesi görülmemiş bir şey. Bugünlerimize şükür. 80 öncesi ve 80'de kardeş kavgası yaptırdılar. Allah bir daha o günleri göstermesin" dedi.
MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ve yönetimine başarılar dileğinde bulunan Dede Sinan Boztepe, "Teşkilat olarak seçildikten sonra bizleri ziyaret etmiştiniz. Ziyadesiyle memnun olduk. Eski yönetiminiz genel olarak dernek faaliyetlerine uzaktı. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Derneğimizde her siyasi görüşte kardeşlerimiz var. Bizim siyasetten beklentimiz, ırk ve mezhep ayrımı yapmasın yeter. Bu siyasi anlayış başımızın tacıdır" ifadelerini kullandı.
BİZDE IRK VE MEZHEP AYRIMI YOK
Boztepe'nin ardından konuşan MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ise şunları dedi: "Biz gelince ‘Çerkezköy'de gitmediğimiz yer bırakmayacağız’ dedik. Gelir gelmezde herkesin elini sıktık. O ırk bu mezhep diye ayırt etmiyoruz. Yeter ki hain olmasın. Bu millete vatana hainlik yapmasın. Eski yönetiminde hataları olmuş olabilir, bizimde hatalarımız olabilir. Önemli olan hatalarda ısrar etmemek. Artık siyaset çok değişti. Eski anlayışlar kalmadı. Ziyaretiniz bizi de memnun etti. Bundan sonra daha sık görüşeceğimizi düşünüyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.