Hafta sonu LYS heyecanıyla geçecek

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bu hafta sonu başlayacak. Çerkezköy’de eğitim gören bine yakın öğrencide sınavlara katılarak, üniversiteli olma mücadelesinde ter dökecek

Hafta sonu LYS heyecanıyla geçecek
18 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

Türkiye’de 81 il merkezinde gerçekleştirilecek LYS’lerin, sabah oturumu saat 10.00’da, öğleden sonra oturumu ise saat 14.30’da başlayacak. Sınavlar yalnızca il merkezlerinde yapılacağı için Çerkezköy’lü öğrenciler Tekirdağ ve Edirne’de LYS’ye girecekler ve iyi bir üniversiteye yerleşebilmek için ter dökecekler.
BUGÜN MATEMATİK VE YABANCI DİL SINAVLARI VAR
LYS’lerin ilk sınavı Matematik ve Yabancı Dil sınavlarından gerçekleşecek. Bugün sabah oturumunda yapılacak LYS-1’e (Matematik) ve öğleden sonra yapılacak LYS-5’e (Yabancı Dil) Çerkezköy’den de yüzlerce öğrenci katılacak. LYS-1’de öğrencilere toplam 120 dakika verilecek. Sınavda Matematik ve Geometri testleri yer alacak. Matematik testinde çözülmesi gereken 50 soru için toplam 75 dakika süre verilecek. Geometri testinde ise 30 soru için adaylara 45 dakika süre tanınacak.
Öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı LYS-5, tek oturumda uygulanacak ve öğrencilere, toplam 80 soru için 120 dakika çözüm süresi verilecek. Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacak. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe’den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe’ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer alacak. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınav olacak.
YARIN SOSYAL BİLİMLER SINAVI VAR
Yarın ise LYS-4 (Sosyal Bilimler) sınavı yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak LYS-4 tek oturumda uygulanacak ve sınavda adaylara 90 soru için toplam 135 dakika süre verilecek. Sınavda, Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe testleri yer alacak. Tarih testinde 44 soru için 65 dakika, Coğrafya-2 testinde 16 soru için 25 dakika, Felsefe testinde ise 30 soru için 45 dakika süre olacak.
GİRİŞ BELGESİ VE KİMLİK BELGESİ ŞART
Öğrencilerin sınava giderken yanlarında mutlaka 2011-LYS Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunan Nüfus Cüzdanı veya pasaport getirmeleri gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun LYS’ye giremeyecek. Bir aday, bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığı tarafından iptal edilecek.
Adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmesi yasak olacak. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından temin edilecek. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek başka hiçbir araç yanında bulunduramayacak. Sınava, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik cihazla, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla girmeye çalışanlar sınav binasına kesinlikle alınmayacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak. Hiçbir aday 2011-LYS Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecek.
Adaylar, sınav salonuna 2011-LYS Sınav Giriş Belgeleri ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alınacak, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacak.
SINAV ESNASINDA SALONDAN ÇIKMAK YASAK
Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4’ü kadar zaman geçmeden ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.