Hakkımızı almak ve insan gibi çalışmak için sendikalaşıyoruz

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren yaklaşık 500 işçinin çalıştığı bir ilaç fabrikasında 5 işçinin işine 'İşvereni ve işi kötülemek' maddesi baz alınarak 20 Haziran günü son verildi. İşten çıkarılan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkı elde etmek için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası'na (PETROL-İŞ) üyelik için sendikal çalışma yürütüyordu. İşten çıkarılmalara tepki olarak Petrol-İş Sendikası’na üye işçiler destek verirken, ilaç fabrikasının önünde eylem gerçekleşti. Basın açıklaması ile başlayan eyleme yaklaşık 80 kişilik işçi gurubu destek verdi

Hakkımızı almak ve insan gibi çalışmak için sendikalaşıyoruz
12 Ağustos 2014 Salı 07:44

GERGİNLİK KISA SÜRDÜ
İlaç fabrikasında çalışmakta olan güvenlik personelinin basın açıklaması yapıldığı sırada kamera kaydı yaptığını gören sendika yetkilileri ve fabrika güvenliği arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın ricası üzerine güvenlik görevlileri kaydı sonlandırarak gerginliğin sona ermesini sağladı.
YILLARDIR BU FABRİKADA ÖRGÜTLÜYÜZ
Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, CHP Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene İlçe örgütleri,  çeşitli dernek ve sendikaların destek verdiği basın açıklamasında Petrol–İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptığı açıklamada “ Yıllardır bu fabrikada örgütlüyüz ve sayısız toplu iş sözleşmesi imzaladık. Özellikle 2000 yılından bu yana bu işletmede çok büyük sıkıntılar yaşadık. Zaman zaman ücretlerimiz, sosyal haklarımız, ikramiyelerimiz vaktinde ödenmedi. Ama gecikmelide olsa bu alacaklarımızı aldık ve iyi sözleşmeler yaptık” ifadelerini kullandı.
BU İŞ YERİNE ÇOK SAHİP ÇIKTIK
Genel Başkan Mustafa Öztaşkın konuşmasının devamında “Sıkıntılı süreçlere rağmen kimse işten çıkarılmadı. O günlerde biz bu işyerine çok sahip çıktık. Her sıkıntısına yardımcı olduk ve sorunlarını çözdük. Özellikle sorunların en büyüğü taşınma sürecinde yaşandı. Topkapı fabrikasının kapatılması ve şirketlerin birleştirilmesi sırasında sendikamız üzerine düşeni yapmıştır. Ve bu süreç Sendikanın istekleri doğrultusunda yapılarak taşınma süreci gerçekleşmiştir” dedi.
TEK TEK İŞTEN ÇIKARMAYA DEVAM ETTİ
İlaç fabrikasından çıkarılan 5 işçinin sıkıntılarına değinen Öztaşkın “Bu gün işten çıkartılan arkadaşlarımız işsiz, sendikasız, örgütsüz kaldılar. İşleri, ekmekleri, gelecekleri işverenin 2 dudağının arasında sıkıştı kaldı. Ve işveren bu iş yerinde öncü ve sendikaya duyarlı arkadaşlarımızı tek tek işten çıkarmaya devam etti” ifadelerini kullandı.
DUR DEDİKLERİ NOKTADIR
Son olarak işten çıkarmaların bıçağı kemiğe dayadığını söyleyen Başkan Öztaşkın “ İş yerinde çalışan arkadaşlarımız bu işe topluca tavır koyarak dur dedikleri noktadır. İçerde çalışan arkadaşlarımız onur için ekmek için dayanışma için buraya geldiler” dedi.
İŞLETME SAHİBİ BİZDEN KORKMASIN
Petrol İş Sendikası’nın bayrağını yeniden bu iş yerinde dalgalandıracaklarını ifade eden Mustafa Öztaşkın “ İşletme sahibi bizden korkmasın. Biz işyerini batırmıyoruz, batırmak için sendikalaşmıyoruz, sadece hakkımızı almak ve insan gibi çalışmak için sendikalaşıyoruz. İş yeri sahibine çağrı yapıyoruz, eğer bizimle anlaşıp masaya oturmazlarsa, bu iş burada biter, birkaç gün bağırıp çağırırlar diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar kazanana kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kaydetti.
OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE DAĞILDILAR
Yapılan basın açıklamasının ardından fabrika önünde toplanan işçiler sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerken daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.