Hakkını AİHM’de arayacak

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde 3 yıl boyunca temizlik işçisi olarak görev yapmasının ardından meslek hastalığı nedeniyle malulen emekli edilen 52 yaşındaki 2 çocuk babası Tayfun Aktürk, çalıştığı kurumdan tazminatını alamadığını ve mağduriyetinin giderilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduğunu söyledi.

Hakkını AİHM’de arayacak
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Ağustos 2019 Perşembe 13:19

ŞİKAYETÇİ OLDU
2005-2008 yılları arasında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde taşeron bir firmada temizlik işçisi olarak çalışan 52 yaşındaki Tayfun Aktürk, çalıştığı süre zarfında meslek hastalığına yakalandığını söyledi. Hastalığının farkına varamadığını ve bu sebepten dolayı da hastanedeki işine son verildiğini belirten Aktürk, tazminatını alamadığı için kurumdan şikayetçi oldu. Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Aktürk, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan bir hata nedeniyle ret yediğini ve hakkını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde arayacağını söyledi.
“MALULEN EMEKLİYE AYRILDI”
Aktürk yaptığı açıklamasında, “2005 yılında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde işe başladım. 3 yıl boyunca görev yaptığım hastanede kimyasallardan dolayı meslek hastalığına yakalandı. Hastalığımın hiç farkında değildim. 2 kez kalp krizi geçirmişim ama farkında olmadım. Bu nedenle beni Çerkezköy Devlet Hastanesi’nden çıkardılar. Malulen emekliye ayrıldım. Ben 2 çocuk babasıyım ve beni tazminatsız işten attılar. Ben hakkımı almak için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundum. Başvurum da Adli Tıp Kurumu’nda yapılan bir hata nedeniyle reddedildi. Yapılan hata ise benim aldığım meslek hastalıkları hastanesi raporunun Adli Tıp Kurumu’na ulaşmaması. Burada hata benim olmamasına rağmen Anayasa Mahkemesi başvurumu reddetti. Ben hakkımı arıyorum. O yüzden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda bulundum” ded, 11 yıl süren hukuk mücadelesinde yaklaşık 5 kez hakimin değiştiğini kaydeden Aktürk; “Hastanede kullanılan bu kimyasallardan hem çalışanlar hem de şifa bulmak için hastaneye gidenler etkileniyor. Benim canım yandı, başkalarının da canının yanmaması için hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.