Haktan hukuktan yana olacağına inanıyorum

199-2014 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül Çerkezköy'ü ziyaret etti. Mustafa Sarıgül'ün programı CHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek başlarken daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanlığı ile devam etti. Sarıgül son olarak ÇTSO Konferans Salonu'nda partililere seslendi ve Çerkezköy'den ayrıldı

Haktan hukuktan yana olacağına inanıyorum
18 Kasım 2014 Salı 08:12

ÇERKEZKÖY'Ü ZİYARET ETTİ

Sarıgül’ü ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Şişli CHP Kadın Kolları Üyeleri karşıladı.
 
DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Partililerle beraber CHP İlçe Teşkilatına giden Sarıgül Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe yönetimi ile bir araya geldi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir yaptığı konuşmada, Mustafa Sarıgül’e ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ettiğini ifade ederek, “Burada olmanız bizi çok mutlu etti. Partim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Demir’in konuşmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Sarıgül’e sürpriz doğum günü pastası kesildi.
 
BU TOPRAKLARDA HERKES EŞİTTİR

Şişli eski Belediye Başkanı ve İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkan Aday Mustafa Sarıgül, İlçe teşkilatını ziyaret ettikten sonra İlçe Teşkilatı binası önünde konuşma yaptı. Mustafa Sarıgül, Trakya’nın güzel topraklarından olan Çerkezköy’de bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu topraklarda herkes eşittir. Kimse kimseyi eleştirmesin, kimse kimseyi dini inanışından, memleketinden, kültüründen dolayı eleştirmesin. Bizler bir oldukça kazanacağız. Sizlerden şunu rica ediyorum inanışlarımız Allah’a ulaşmanın yoludur. İnanç kadar güzel bir şey yoktur, inanç mutluluk ve rahatlıktır” ifadelerini kullandı.”
 
İHANETÇİLER GELDİKLERİ YERE GİDECEKLER

Sarıgül konuşmasına şu ifadelerle devam etti, “Ben asla ihaneti affetmem. İhanet edenler sığınacak bir yer bulursa zulümleri çoğalır. O nedenle ihanetçileri kesinlikle affetmek yok. İhanetçiler geldikleri yere gidecekler” diye konuştu.
 
MUHTARLAR VE MECLİS ÜYELERİ ÖNEMLİ KİŞİLERDİR

Mustafa Sarıgül konuşmasının devamında "Ben Belediye Başkanı olduğum zaman Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’i ziyaret ettiğimde ondan aldığım bir tavsiye vardı. Halkı birinci ağızdan dinlemek için ilk olarak muhtarlara gidilmesini öğrendim. Bende burada tavsiye ediyorum Belediye Başkanlarımıza, muhtarlara gidin.  Bir diğer önemli kişiler ise Belediye meclis üyeleridir. Belediye Meclis üyesi Belediye Başkanı ile aynı değerdedir. Onlarda aynı Belediye Başkanı gibi seçilerek o meclise giriyorlar. İnşallah buradaki meclis üyelerimizle de özel olarak toplanıp istişare yapacağız.” ifadelerine yer verdi.
 
ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Sarıgül CHP İlçe teşkilatı önünde yaptığı konuşmanın ardından Çerkezköy Belediyesini ziyaret etti. Sarıgül Belediye’ye kadar Atatürk Caddesi esnaflarını da ziyaret ederek onlarla beraber cadde boyunca yürüdü.
 
 
KENDİSİ TRAKYANIN SARIGÜLÜDÜR

Mustafa Sarıgül Belediye binasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştü. Başkan Akay’dan övgüyle bahseden Sarıgül, Akay’a nasihatler verdi. Mustafa Sarıgül, “Kendisi Trakya’nın Sarıgülü’dür. Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Belediye Başkanlığı önemli görevdir, burada haktan, hukuktan yana olacağına da inanıyorum. Sana ricam ve tavsiyem şudur, makamında bir saatten fazla kalmayacaksın ve sürekli vatandaşın arasında olacaksın. Sabah saat 06:00’da kalkıp 11:00’a kadar koşacaksın. 11:00 ile 16:00 arasında daha rutin çalışacaksın, 16:00’dan 23:00’a kadar daha yoğun çalışacaksın. İlçe Başkanımızla bir model planlayacağız onun ardından Ocak ayının 7’sinden sonra sizi Şişli’ye bekliyorum. Yerel yönetimlerde Şişli modelini en iyi şekilde Çerkezköy’e uygulayacaksın” dedi.
 
ÇTSO’YA GEÇTİ

Sarıgül Belediye’yi ziyaret ettikten sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına da ziyarette bulundu. Sarıgül’ü ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker karşıladı.
 
İSTANBULA DAVET ETTİ

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül’e teşekkür etti. Mustafa Sarıgül de konuşmasına Çerkezköy’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın görev süresi içerisinde oldukça başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğine inandığını belirten Sarıgül, 10 Ocak’tan sonra Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy TSO Meclis Üyeleri ve yöneticilerini İstanbul’da ağırlamak istediğini söyleyerek, bu ziyarette yerel yönetimlerde Şişli modelini anlatacağını kaydetti.
 
BİR ÜLKE MARKALARIYLA BAŞKADIR

Çerkezköy’ün ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyleyen Sarıgül, markalaşmanın önemine değindi. Dünyaca ünlü markaların Çerkezköy’de üretilmesine rağmen başka isimlerle yurt dışına ardından da yeniden ülkemize girdiğini belirten Sarıgül “Bir ülke markalarıyla başkadır. Bizim de markalaşmamız lazım. Hükümet 15 yıldır ülkeyi yönetiyor. Ulaşım konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştirdiler. Keşke ulaşımdaki başarılarını dış politika ve diğer alanlarda da gösterselerdi” ifadelerini kullandı.
 
CHPYİ HERKESLE BÜTÜNLEŞTİRMELİYİZ

Mustafa Sarıgül, ÇTSO ziyaretinde kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifası sonucu partideki gelişmelere değerlendiren Sarıgül “Bölünürsek küçülürüz, bütünleşirsek büyürüz. CHP’yi herkesle bütünleştirmeliyiz. Keşke Emine Ülker Tarhan hanımefendi de aramızda olsaydı. Tüm yurttaşlarımız bizden bütünleşmek bekliyor” dedi.
 
EN BÜYÜK ARZUMUZ CHPNİN İKTİDAR OLMASIDIR

Mescid-i Aksa’ya İsrail askerlerinin girmesini “İnanç merkezlerine girmesini doğru bulmuyorum. Savaş olmamalı, barış olmalı. Bu olaydan dolayı son derece üzüntülüyüm. Cem evleri ve camiler gibi, kilise ve sinagogları da rabbimin evi olarak kabul ettim, yardım ettim” şeklinde yanıtlayan Sarıgül, siyasi hedeflerine yönelik soruyu ise şu şekilde yanıtladı; “CHP gençlik kollarından geliyorum. Hayatım CHP’de geçti. En büyük arzumuz CHP’nin iktidar olmasıdır. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Benim mücadelem koltuk mücadelesi değil. Benim mücadelem laik ve demokratik Türkiye mücadelesidir. İki hedefim var; birincisi ulusal bayrağımızı Almanya ve İngiltere’nin önüne çekmek ikinci hedefim de CHP’nin bayrağını Ankara’nın burçlarına çekmektir”
 
TARİHİ TARİHÇİLERE BIRAKMALIYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun ‘Dersim özrü’ üzerine de konuşan Sarıgül “Genel başkanım gerekli açıklamaları yaptı. Tarihi tarihçilere bırakmalıyız. Tarih konusunda tarihçiler konuşmalı. Bugün en büyük problem, herkesin her konuda konuşmasıdır. O günün şartları, koşulları hakkında gerekli bütün cevaplar verilmeli. Türkiye de kendisi ile en iyi şekilde yüzleşmeli. Ama her konuya siyasiler değil de tarihçiler karar vermelidir. Bir ülkeyi yöneten bir insan da vatandaşlarına asla ve asla zulüm yapmamalı. Barışı özgürlüğü demokrasiyi korumalıdır” dedi.
 
VAHAP BAŞKANI KUTLUYORUM

Mustafa Sarıgül, programın devamında ÇTSO toplantı salonunda partililere seslendi.

“Bugün Çerkezköy’den bir güneş doğuyor” diyen Sarıgül; “Vahap Başkanımın kayınpederi, benim çok önemli dostum çok önemli destekler vermiştir bize, Muğla’dan bana dedi ki ‘Çerkezköy’e gitmemiz lazım’ gerçekten ben onun hatırı için bugün buradayım ancak Vahap’ı gördükten sonra, Vahap Başkan’ı kutluyorum” dedi.
 
MECLİS ÜYESİNİN AMACI KENTİNİ İYİ NOKTAYA TAŞIMAKTIR

Belediye Meclis üylerine verdiği önemden bahseden Sarıgül, “Belediye Başkanı Belediye Meclis üyeleriyle konuşmadan bir tek personel değişikliği yapmayacak. Mahalleye hangi hizmeti yapıyorsa, hangi çalışmaları yapmak istiyorsa bunları Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarıyla en güzel şekilde paylaşacak. Belediye Meclis üyesinin amacı kentini iyi bir noktaya taşımaktır” dedi.
 
GÖNÜL YAPMAZSAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ

“Demokrasinin ilk basamağı olan muhtarlarımızdır. Önemleri son derece fazladır” diyen Sarıgül; “Belediye Başkanı oldum, dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel’e dedim ki; “Sayın Cumhurbaşkanım ben tavsiyelerinizi almaya geldim. Ne tavsiyede bulunursunuz bana? Muhtarlara git Sarıgül, muhtarlara. Muhtarlar her şeyi bilir. Hangi evde aş mı kaynıyor dert mi kaynıyor bilir dedi. Sayın Vahap Başkanımızın muhtarlarla çok iyi ilişkiler içerisinde olacağına inanıyorum. Bir de kuaförlerimiz var. Tüm dedikoduları berberlerden alabilirsiniz. Bir Belediye Başkanının başarılı mı başarısız mı olduğunu berberlerden öğrenebilirsiniz. Çünkü orası aynı zamanda dinlenme, terapi yeridir. Taksi durakları da böyledir. Sabah saat 6’da kalkarım, bütün taksi duraklarını dolaşırım, bütün kuaförleri dolaşırım. Belediye Başkanlığı şudur; yolunu yaparsın suyunu yaparsın, ancak gönül yapmazsan hiçbir şey olmaz” şeklinde konuştu.
 
ÜRETENLER MUTLUYSA ÇALIŞANLAR DA MUTLUDUR

“Çerkezköy’ sanayimiz ve ticaretimiz için son derece önemlidir. Çerkezköy ülke ekonomisine çok önemli katkıda bulunan bir nokta. Çerkezköy’den milyar dolarlık ihracatlarımız var. Binlerce işçi arkadaşlarımızın alın teriyle çalıştığı bir yer. Ben istiyorum ki üretimi en üst düzeyde destekleyelim” ifadelerini kullanan Sarıgül “Esnaf, tüccar, sanayicilerimiz huzurlu ve mutlu olsun. En büyük arzumuz üretenlerin de çalışanların da mutlu olmasıdır. Çalışanlar mutlu oldu mu üretenler zaten mutludur. Üretenler de mutlu oldu mu çalışanlar da zaten mutludur. Hiçbir emeği ve üretimi ayrı tutamayız. Nasıl ki başı açık da bizim, başı kapalı da bizimse, emek de bizim üretim de bizimdir” dedi.
 
ENGELLİLERİN ÖNEMLE ÜZERİNDE DURDU

Konuşmasının sonunda, engellilere verdiği önemden de bahseden Mustafa Sarıgül, “Engellilerin önünü mutlaka açmamız lazım. Bir komşunuz engelliyse onu ziyarete gitmiyorsunuz. O engelli aile inanın perişan vaziyette kalıyor.Özellikle engellilere kör,sakat gibi sıfatlar kullanıldığında ben çok üzülüyorum. Size ağır gelen bir lafı başkasına sakın söylemeyin. Onlarla çok beraber oldum, çalışma yaptım. Bütün engelli vatandaşlarımıza saygımı ve sevgimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Sarıgül, ÇTSO'da yaptığı konuşmanın ardından Çerkezköy'den ayrıldı.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.