Halaçlı köprüsü sonunda genişliyor

Ambardere-Halaçlı arasında kalan ve uzun yıllar hem yaralanmalı hem de ölümlü kazalara sebebiyet veren köprü sonunda genişletiliyor. Çerkezköy Belediyesi kendi sorumluluk alanında kalmamasına rağmen daha fazla can ve mal kaybı yaşanmaması adına çalışmalara start verirken, köprünün 11 metre genişliğinde olacağı ifade edildi

Halaçlı köprüsü sonunda genişliyor
31 Temmuz 2015 Cuma 16:30

 ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sürekli olarak yaranlamalı ve ölümlü kazalara davetiye çıkarın Halaçlı köprüsü Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından genişletiliyor. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “Ambardere-Halaçlı arasında kalan yol geniş olmasına rağmen köprü tek aracın geçeceği kadardı. Geniş yoldan bir anda daralan bir köprü vardı. Bu alanda sürekli olarak kazalar meydana geliyor ve çok sayıda da hayatını kaybeden insanlar oldu. Daha fazla canın yanmaması adına köprü genişletme çalışmaları başladı” denildi.

11 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK

Köprü genişletmesi hakkında da bilgi veren yetkililer, “İlk olarak mevcut köprünün her iki yanına da temeller atıldı. Devam edecek olan çalışmalar kapsamında da köprü ayakları yapılarak tabliye betonu dökülecek. İki tarafta da yapılan çalışmaların sonunda da köprü 11 metre genişliğinde olacak. Mevcut köprüde de güçlendirme çalışmaları yapacağız” açıklamasında bulunuldu.

10 GÜN İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Halaçlı yolunun Çerkezköy Belediyesi İmar planında yer almadığını ifade eden yetkililer, “imar planımızda yer alan bir yol değil. Köy yada çevre yolu olarak gözüküyor olabilir ve bize değil Büyükşehir Belediyesi ait bir yol diye düşünüyoruz. Bu yolda sürekli yaşanan kazaların bir şekilde önüne geçilmesi gerekiyordu ve bizlerde bu konuya el atarak köprü genişletme çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz Salı günü başlayan çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI DA YAPILACAK

Yaklaşık 30 bin TL’ye mal olması hedeflenen köprü genişletme çalışmasında araç yolu da geçici bir süre trafiğe kapatılacak. Köprü çalışmasını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, kısa bir süre önce yaşanan sel felaketinde mevcut köprünün büyük hasar gördüğünü ifade ederek, “çalışmaların sağlıklı devam etmesi ve olası bir sıkıntı yaşanmaması adına yolun araç trafiğine kapatılması gerekiyor. Yaşanan sel baskınlarının ardından köprünün ayaklarında çatlamalar meydana gelmiş ve çalışmalarımız kapsamında bu yönde de gerekli güçlendirmeleri yapacağız” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.