Halimoğlu veterinerler gününü kutladı

Veteriner Hekimlik mesleğinde 32 yılı geride bırakan ve halen Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Veteriner Şevket Halimoğlu, tüm meslektaşlarının Dünya Veterinerler Günü’nü kutladı

Halimoğlu veterinerler gününü kutladı
06 Mayıs 2016 Cuma 17:53

 DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Dünyada 2000, ülkemizde 2001 yılından buyana Nisan ayının son Cumartesi gününün Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlandığını ifade eden Şevket Halimoğlu, “Hayvan sağlığı yanında gıda güvenliği ve hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar bakımından ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen bu hastalıkların önlenmesi ile tedavisinde rol oynayan veteriner hekimlerimizin çalışmaları, insanlığa katkıları büyük önem taşımaktadır. Veteriner Hekimlerimize, ülke hayvancılığına ve sağlık hizmetlerine sundukları katkılar nedeniyle teşekkür ediyor, Dünya Veteriner Hekimler gününü kutluyorum” dedi.

SAAT KAÇ OLURSA OLSUN KALKIP GİTMEK ZORUNDAYIZ

Veterinerlik mesleğinin zorluğuna da değinen Halimoğlu, “veterinerlik 24 saat çalışma isteyen bir meslektir. Bir insan hastalandığında hastaneye götürebilirsin ama bir hayvan rahatsızlandığında hastaneye götüremezsin. Saat gece 03.00 da olsa kalkıp gitmek zorundayız. Bu meslek, hiçbir mesleğin kolay kolay yerine getirmesinin mümkün olmadığı Veteriner Bilimi, Tarım Bilimi ve Tıp Bilimi üçgenin arasında köprü kurup insanlığa büyük hizmette bulunmaktadır. Yaşadığımız çevre ve dünyadaki sağlık hizmetleri; insan sağlığı, hayvan sağlığı, gıda sağlığı ve çevre sağlığı hizmetleri ile bir bütünlük oluşturur” diye konuştu.

ETKİNLİKLERDE BİR ARAYA GELDİLER

Halimoğlu konuşmasının sonunda ise, “her sene olduğu gibi bu sene de Trakya Veterinerler odası tarafından Edirne’de program düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunarak kahvaltı programında tüm veteriner hekimler bir araya geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından da Büyükşehir belediyesinde görevli veteriner hekimlere yönelik yemek programı organize edildi” açıklamasında bulundu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.