Halk Eğitim hayatın kendisi kadar renkli ve çeşitli

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitim Kampanyası kapsamında Çerkezköy Kent Konseyi'nde devam etmekte olan Rölyef Kursu'nu ziyaret etti

Halk Eğitim hayatın kendisi kadar renkli ve çeşitli
11 Aralık 2014 Perşembe 08:38

KURSİYERLERİ ZİYARET ETTİ

Rölyef Kursu'nda eğitim görmekte olan kursiyerlere başarılar dileyen Kaymakam Metin Kubilay "Halk Eğitim'e önem veriyoruz. Halk Eğitim devlet ile vatandaş arasında bir köprüdür. Bu tür kurslarda bir araya gelerek sanatta bulunuyorsunuz. Birlik ve beraberliğiniz artıyor" dedi.

HEDEFİMİZ 10 BİN

Halk Eğitim Kampanyası kapsamında her dalda çeşitli kurslar açtıklarını dile getiren Kaymakam Kubilay "Mesleki teknik eğitim kurslarımız veriliyor. Bu sayede vatandaşlarımız iş konusunda tecrübe sahibi oluyor. İş bulmaları kolaylaşıyor. 2014 yılında 375 kurs açtık ve 7900 vatandaşımız bu kurslardan yararlandı. 2015'te hedefimiz 500 kurs açıp 10 bin kursiyere ulaşmaktır" ifadelerini kullandı.

63 ADET YENİ MODÜL EKLEDİK

Kent Konseyi'nde toplamda 8 tane kurs açtıklarını dile getiren Kaymakam Kubilay "136 tane kursiyerimiz var. Fiziki şartlarımız yetmediği için Kent Konseyimiz bizlere destek oluyor. Halk Eğitim hayatın kendisi kadar renkli ve çeşitli. 63 adet yeni modül ekledik. Çok sayıda vatandaşımız tekstil sektöründe yetişmek üzere kurslarımıza katılıyor" ifadelerine yer verdi.

YENİ HALK EĞİTİM MERKEZİ 2015 YATIRIM PROGRAMINA ALINABİLİR

Yeni Halk Eğiti Merkezi'nin 2015 yatırım programına alınmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay "İnci Narin Ortaokulu'nun bahçesinde yeni ve büyük bir Halk Eğitim Merkezi projemiz var. İnşallah 2015 yatırım programına alınacak. Gençlik Merkezimizin de inşaatı devam ediyor. Orada da kurs eğitimlerimiz olacak" dedi.

SİZİ BÖYLE GÖRMEK BİZLERE ENERJİ VERİYOR

Kaymakam Kubilay, rölyef kursunda eğitim görmekte olan kursiyerleri gördüğünde gurur duyduğunu dile getirirken "Burada bu manzara ile karşılaştığımda doğru yönde ilerlediğimizi görüyorum. Kursumuza katılım oldukça iyi. Sizleri böyle görmek bize enerji veriyor. Birbirinden güzel eserler çıkarıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

KAYMAKAM'A HEDİYE VERİLDİ

Ziyarette ayrıca Kaymakam Metin Kubilay'a Rölyef Kursu hocasının yapmış olduğu üzerinde Çerkezköy Kaymakamlığı yazılı bir rölyef çalışması hediye edildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.