Halk Eğitim Merkezi’nin bina sorunu ne zaman çözülecek

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, 1980 yılında taşındığı Hükümet Caddesi üzerinde bulunan fiziki şartları tamamen yetersiz bina yetmediği için yıllardır parçalı bir yapıda faliyette bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi’nin bina sorunu ne zaman çözülecek
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
22 Aralık 2021 Çarşamba 18:08

1974 yılında İstasyon Mahallesi’nde Kızılay’a ait bir binada hizmete başlayan ve 1980 yılında şimdi hizmet verdiği yere taşınan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi vatandaşlara hizmet vermek için birçok farklı yerde faliyetini sürdürüyor.

Nüfusu Türkiye’nin en çok  artan kentlerinden olan Çerkezköy’ün hala modern ve günümüz koşullarında faliyetlerini  düzgünce yapabileceği bir Halk Eğitim Merkezi’ne kavuşamamış olması bölge halkı ve kursiyerler tarafından tepki topluyor.

DAHA ÖNCE TEŞEBBÜS EDİLMİŞTİ

Çerkezköy eski Kaymakamlarından Metin Kubilay tarafından, 2014 yılında yeni ve modern bir Halk Eğitim Merkezi  için çalışmalarda bulunulmuş fakat planlanan yer, değişen şartlar sonucunda, ilçe okullarında yaşanan derslik açığı nedeniyle İlköğretime tahsis edilmişti. O dönemde, İnci Narin Yerlici ilkokulu bahçesinde yeni bir Halk Eğitimi Merkezi kurulması için çalışmalar başlatılmıştı.

YENİ BİNA ŞART
Yıllar içinde kabına sığmayan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin artık günümüz şartlarında hizmet verecek bir binaya kavuşması gerekiyor. Yetkililerin bu konuda üzerlerine düşeni yapması bu sorunu çözmeleri vatandaşlar tarafından bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.