HALK EĞİTİMİ FİNAL YAPTI

Bir yılı daha geride bırakan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi verdiği 274 daldaki kurs eğitimleri sonrasında açtığı sergilerin sonuncusunu Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu'nda açtı. 865 kursiyerin 42 dalda mesleki eğitim aldığı Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı sergide kursiyerlerin 1 yıl boyunca yaptığı el emeği, göz nuru ürünler Salı gününe kadar sergilenecek.

HALK EĞİTİMİ FİNAL YAPTI
25 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi beldelerde açtığı sergilerin ardından finali Çerkezköy merkezindeki kursiyerlerin yaptığı eserler için açtığı sergiyle tamamladı. Belediye Nikah Salonu'nda açılan sergi bir hafta süreyle gezilebilecek.
BİR HAFTA AÇIK KALACAK
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nin Çerkezköy merkezdeki kursiyerlerinin bir yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru eserler beğeniye sunuldu. Önümüzdeki hafta Salı gününe kadar gezilebilecek sergide 'Makine nakışı, kurdela nakışı, ahşap boyama, giyim, el sanatları, takı tasarım, resim (karakelem)' dallarındaki çalışmalar bulunuyor. Bir birinden güzel eserler kursiyerler tarafından büyük bir özenle sergi için hazırlanırken, Halk Eğitimi'nin 'Yıl Sonu Sergisi'nin açılışını Kaymakam Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve kurs eğitmenleri birlikte yaptı.
ATATÜRK PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ
Serginin açılışını yapan Kaymakam Ayhan Bayhan ve Başkanlar Ali Ertem ile Hanifi Belindir daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Ekinci'nin eşliğinde kursiyerlerin bir yıllık emeklerini tek tek dolaşarak inceledi. Müdür Ekinci'den bilgi alan Kaymakam Ayhan Bayhan, "En fazla hangi alandaki kursa talep var?" diye sordu. Müdür Ekinci, "Çok talep edilen meslek var" karşılığını verirken "Makine-Nakış, Dikiş-Nakış, Bilgisayar, İngilizce, Okuma-Yazma. Tek alan yok. Birçok alanda talep hayli fazla efendim" açıklamasını yaptı.
Sergiyi dolaşırken kursiyerlerle hatıra fotoğrafı da çektiren Kaymakam Bayhan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e bir de sürpriz hediye aldı. Veliköy'deki Halk Eğitimi Merkezi Kursu'nda eğitmenlik yapan Vicdan Çetinkaya, Makine Nakışı Kursiyerlerinin yaptığı kum işi üzeri sim işlemeli bir Atatürk Portresi hediye etti. Bayhan ve Ertem'e hediye tablolarını veren Vicdan Çetinkaya, "Bunları Veliköy'deki kursumuzda yaptık" açıklamasını yaptı. Kaymakam Bayhan, hediyeyi "Ellerinize sağlık çok güzel olmuş" diyerek aldı.
274 KURS AÇILDI
Halk Eğitimi Merkezi kurslarıyla ilgili olarak bilgi veren Müdür Şenol Ekinci, Halk Eğitimi Merkezi olarak geride bırakılan yıl içinde toplam 274 kurs açtıklarını ve burada toplam 6 bin 570 kişinin eğitim gördüğünü kaydetti. Bu sayının belde ve köylerle birlikte açılan kurs sayısı olduğuna işaret eden Ekinci, Çerkezköy Merkezi'nde ise açılan kurs sayısının 42, kursiyer sayısının ise 865 olduğunu söyledi. Kurslarla ilgili bilgi vermeyi sürdüren Ekinci, bu yıl içerisinde açılan Okuma-Yazma Kursu sayısının 105, katılan kursiyerlerin ise 3 bin 517 olduğunu ve sosyal-kültürel alanlarda ise 127 kurs açıldığını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.