İstanbul Halk Ekmek Üretime Başladı

Yaklaşık 1 yıldır kapalı bulunan Çerkezköy Halk Ekmek önceki gün yeniden üretime başlayarak, ucuz ve kaliteli emeği Çerkezköy ve bölge halkının hizmetine sundu.

İstanbul Halk Ekmek Üretime Başladı
12 Ağustos 2010 Perşembe 00:00

ÜRETİM BAŞLADI

    Geçtiğimiz aylarda yapılan ihale ile Çerkezköy Belediyesi'ne ait Halk Ekmek Fabrikası'nı 10 yıllığına kiralayan Saray Kafeterya ve Unlu Mamülleri önceki günden itibaren üretime başladı.

 

30 NOKTADA SATILACAK

    Günlük üretim kapasitesi 46 bin 700 adet ekmek olan Halk Ekmek Fabrikası'nın ürettiği ekmekler tam 18 noktada Çerkezköy halkı ile buluşurken, bu sayı kısa zamanda 30'a yükselecek. Bakkal ve fırınlarda satılan fiyatın %20 altında satılacak olan Halk Ekmek, 300 gram olacak.



GÜNLÜK KAPASİTESİ NE KADAR?

    Şuanda üretime yeni başlayan Halk Ekmek Fabrikası tam kapasite ile üretime geçtiği zaman günlük 46 bin 700 adet ekmek çıkarabilecek ve 50'nin üzerinde kişisel istihdam olanağı sağlayacak.



UNLA İLGİLİ HERŞEY ÜRETİLECEK

    Hedeflerinin kaliteyi yükselterek, müşteri sayısını arttırmak olduğunu belirten Saray Kafeterya ve Unlu Mamülleri Nam. San. Tic. Ltd. Şti. Müdürü Kahraman Çevik, "Şuanda 300 gramlık halk ekmeğimiz, simitimiz, poğacamız, kuru pastamız ve galatemiz ile üretime başladık. İlerleyen günlerde 3'lü Trabzon Ekmeği ve undan elde edilen diğer ürünler ile Çerkezköy ve bölgenin hizmetinde olacağız" dedi.



EKMEKLER TAŞ TABAN BORULU FIRINDA PİŞECEK

    "Yarı otomatik üretim yapacağımız fabrikamızda ekmekler taş taban borulu fırında pişirilecek" diyen Kahraman Çevik, "Üretim aşamamızın her aşamasında hijyen ve kalite en önde geliyor" dedi.

    Ekmek yapılan unun elendiğini, emek yaparken arıtılmış su kullandıklarını, rutin denetimlerin sürekli yapıldığını ve ayrıca çalıştırdıkları Gıda Mühendisi'nin denetimleri hergün yaptığını belirten Saray Kafeterya ve Unlu Mamülleri Müdürü Kahraman Çevik, üretimin doğalgaz ile yapıldığını ve kesintiye karşı jeneratörlerinin hazır beklediğini ifade ederek, "Ürettiğimiz hijyenik ve kalileti ekmekler Halk Ekmek Büfelerinde, bizimle anlaşan bakkal ve marketlerde satışa sunulacak" dedi.



FİYAT NASIL?

    Halk Ekmek Fabrikası'nı yeniden üretime açma için toplamda 1 milyon 900 bin TL gibi bir yatırım yaptıklarını ifade eden Kahraman Çevik, "Uzun bir sürecin ardından üretime başladık. Şuanda 300 gram ekmek 55 kuruştan, 300 gram Ramazan Pidemiz ise 75 kuruştan satılıyor" dedi.



BÜFELER GÜNDÜZ AÇIK OLACAK

    Halk Ekmek Büfelerinin sabah saat 06.00'dan itibaren açılacağını ve hava kararıncaya Kadar emek ve diğen unlu mamül satışlarının devam edeceğini belirten Kahraman Çevik, ürettikleri ekmekleri büfe, bakkal ve marketlerinde satmak isteyen esnafların da kendileri ile irtibata geçmelerini istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erol yurdayardım - 10 yıl önce
ben muratlıda bakkalcıyım burda halk ekmek bayiligi istiyorum bunun için ne yapmam lazım
Avatar
Emrah kurtuluş - 8 yıl önce
Ben Çorlu'ya yeni taşındım Halk ekmek fabrikasında çalışmak istiyorum bana bir yardımcı olur musunuz
Avatar
hicran karadurak - 7 yıl önce
halk ekmeği bayiliği almak için nereye baş vurmam gerek //çerkezköy