Halk Oyunları Ekibimiz Bulgaristan'ı büyüledi

Ülkemizi ve Çerkezköy’ü, Bulgaristan’ın eski Zağra iline bağlı Kazanlık Şehri’nde düzenlenen Uluslararası Gül Festivali Etkinlikleri’nde temsil eden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu Çerkezköy’e döndü

Halk Oyunları Ekibimiz  Bulgaristan'ı büyüledi
10 Haziran 2011 Cuma 00:00

2-7 Haziran tarihleri arasında Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle ilçemizi Bulgaristan’ın Kazanlık Şehri’nde düzenlenen Uluslararası Gül Festivali Etkinlikleri’nde temsil eden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu Çerkezköy’e döndü. Katıldıkları  festival hakkında düşünceleri dile getiren Halk Oyunları Eğitmeni M.Günay Gökçe, "Kazanlık Gül Festivali'ne katılanlar Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği eşliğinde şenlenerek, Halk Oyunlarımızın ve Halk Müziğimizin ülkemiz dışında da nedenli beğeni topladığı bir kez daha ispatlanmış oldu" dedi.
GÖNÜLLERİ FETHETTİK
Halk Oyunları Eğitmeni Gökçe Kazanlık Gül Festivali hakkındaki izlenimlerini şu şekilde ifade etti: "Kazanlık Belediye Başkanı Stefan Hristov Damianov’un, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yapmış olduğu özel davet üzerine, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in ilgi ve alakaları ile Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nın desteği sayesinde gerçekleşen bu kültür gezisinde, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu çok başarılı bir performans sergileyerek adeta gönülleri fethetti.
Ayrıca, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu’nun, yüzsekiz yıldan beri düzenlenen Kazanlık Gül Festivali’ne Türkiye’den katılan ilk halk oyunları topluluğu olması da bu geziye ayrı bir önem katmış oldu.
DÖRT AYRI YÖRE İLE SAHNE ALDIK
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci’nin kafile Başkanlığında gerçekleşen gezide, eğitmenliklerini benim ve Burhan Öztürk’ün yaptığı Halk Oyunları Topluluğumuz, Tekirdağ, İzmir Üsküp ve Denizli olmak üzere, dört ayrı yöre ile sahne alarak, Türk Halk Oyunlarımızdan güzel örnekler sundu.
Japonya, Fransa, Çin,Almanya, Romanya, Yunanistan gibi ülkelerinde katılmış olduğu festivalde ilgi odağı haline gelen Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu, altı idareci, üç müzisyen, iki halk oyunları eğitmeni ve yirmi altı halk oyunları dansçısı olmak üzere toplam otuzyedi kişilik bir kafileyle festivalin ilgi odağı olmayı başardı. Halk Oyunları ekibimiz festivalde hem Türkiye’yi, hem de ilçemiz Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil etti.
EKİBİMİZ İLGİYİ ÜZERİNE TOPLADI
Kazanlık Gül Festivaline katılanlar Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği eşliğinde adeta şenlenerek, Halk Oyunlarımızın ve Halk Müziğimizin ülkemiz dışında da ne denli beğeni topladığı bir kez daha ispatlanmış oldular. Festival boyunca yabancı turistlerin de ilgisini üzerine toplayan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu, ülkemiz ve ilçemiz adına çok güzel izlenimler bırakarak Çerkezköy’e döndü" dedi.
KİMLER KATILDI?
Çerkezköy’ü Kazanlık Gül Festivalinde; Çerkezköy HEM Müdürü Şenol Sinan Ekinci, HEM Müdür Yardımcısı Faruk Yıldırım, Çerkezköy Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Fahri Candaş, Çerkezköy Orman Bölge Şefi Ekrem Ferhatoğlu, Öğretmen Fatma Ferhatoğlu, Halk Oyunları Eğitmenleri Burhan Öztürk, M. Günay Gökçe, Müzisyenler Nedret Bıçkıcı, Zafer Kılıç, Süleyman Umur, Araç Şoförü Fatih Üner, Halk Oyuncuları, İncihan Gökçe, Hande Sezen, Meral Kurt, Nazan Dönümcü, Sabri Keskin, Fatih Turlin, İsmail Erdoğan, Serkan Akgün, Abdullah Çoşkun, Ayhan Özdam, Göksel Balcı, Arslan Erdem, Okan Yılmaz, Umut Tosun, Ali Dikici, Batuhan Eren Girgin, İbrahim Karataş, Doğukan Çelik, Elif Alaca, Eda Süer, Fatma Nalça, Tuğçe Kurcan, Emine Özkartal, Özlem Kor, Çiğdem Çelik ve Ramazan Çimendağ temsil etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.