Halk, termiğe karşı bilgilendirildi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kapaklı’da bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek halk bilgilendirme toplantılarına başladı. Başkan Mandalı bu ziyaretler kapsamında Kars Arpaçay Gülyüzü Köyü Derneği, Yozgat Kadışehri Elmalı Köyü Derneği, Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği, Trakya Küçükyaylalılar Derneği, Kapaklı Fenerbahçeliler Derneği ve Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneklerinde kömürlü termik santral hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Halk, termiğe karşı bilgilendirildi
28 Mart 2018 Çarşamba 19:24

KARA BULUTLARLA KARŞI KARŞIYAYI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sivil toplum kuruluşları üyelerine, kömürlü termik santral konusunda daha bilgili olmak, kömürlü termik santralin olduğu bir ortama tanık olmak adına Zonguldak Çatalağzı’na yapmış olduğu geziyi anlattı. Karşılaştığı manzaranın tahmin ettiğinden çok daha acı olduğunu belirten Başkan Mandalı, “Termik santral denilen kara bulutlarla karşı karşıyayız. Ben istiyorum ki tüm milletimiz, tüm halkımız bu konuda bilgilensin, tehlikenin farkında olsun. Bu gün de burada, o kara bulutların, karanlık bir şehrin altında kalmamak için düşüncelerimizi paylaşmak adına birlikteyiz.
TERMİK SANTRAL YAPILDIĞI YERİ YAKIP DUMAN EDİYOR
Her zaman söylüyoruz, bizler enerjiye karşı değiliz; olmadık da. Enerji olsun ama yenilenebilir olsun. Her sabah doğan güneşimizle olsun, esen rüzgârlarımızla olsun. Zonguldak Çatalağzı’nda arkadaşlarımızla birlikte termik olduktan sonraki yaşama tanık olduk. Görmek bile istemezsiniz. Aldığınız nefesi hissediyorsunuz vücudunuzda. O kirli havadan alınan nefes geçtiği yeri yakıyor. Yani diyorum ki termik santral yapıldığı yeri yakıp duman ediyor. Zehirli havasıyla insanını da yok ediyor, doğasını da yok ediyor.” dedi.
TERMİK SANTRALE SONUNA KADAR HAYIR DİYORUZ
Kömürlü termik santralin tehlikesine dikkat çeken Başkan Mandalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz şimdi bu termik santrale birlikte karşı durmazsak, yarın öbür gün çoluk çocuğumuz kanser olduğu zaman ne yapacağız? Tam anlamıyla Çatalağzı'ndaki vatandaşlarımızın durumuna düşmüş olacağız. Belki de daha zor bir durumda olacağız. Vatandaşlarımız sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinden şikayetçi olurken, bir de termik santralin eklenmesi kabusumuz olacak. Yani burada sivil kuruluş erkanlarına çok büyük görevler düşüyor. Siyasi görüşünüz, duruşunuz, bakışınız ne olursa olsun sadece birleşeceğimiz nokta insani ve sağlıkla ilgili olan bir nokta. Nasıl ki Samsun Terme ilçesindeki arkadaşlar termik santral konusunda dimdik durarak kendilerini bu konudan arındırmışlar, bizler de başarabiliriz. Doğa için, sağlığımız için, gelecek nesiller için yaşam alanımıza çok yakın mesafede kurulması planlanan termik santrale sonuna kadar ‘hayır’ diyoruz. Halkımız ile kol kola vererek mücadele edeceğiz ve bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, kömürlü termik santral konusunda sonuna kadar birlik olduğunu, kendileri için, çocukları için, Kapaklı’nın geleceği için direneceğini ve kara dumanı solumak istemediklerini dile getirdiler. Hep birlikte termik santrale ‘hayır’ dediler. 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.