Halkevi oluyor

5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile kapanarak Çerkezköy Belediyesi’ne bağlanan Veliköy ve Kızılpınar Belediye Binaları, Halkevi ve kreş olarak hizmet verecek

Halkevi oluyor
23 Ocak 2015 Cuma 08:46

 Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkartılan 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile Çerkezköy Belediyesi’ne bağlanarak beldeden mahalle statüsüne dönen Veliköy’de bulunan Belediye Hizmet Binası Halkevi olarak kullanılacak.  Kızılpınar Belediye Hizmet Binası’nın ise bir katının Halkevi, bir katının ise Kreş olarak Kızılpınar halkının hizmetine sunulması amaçlanıyor.


TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI


Kızılpınar ve Veliköy’de bulunan Belediye Hizmet Binalarının Çerkezköy Belediyesi’ne 2 yıllığına tahsis edilmesinin ardından harekete geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kızılpınar ve Veliköy Belediye Hizmet Binalarında tadilat ve onarım çalışmaları ile çevre düzenleme çalışmalarına başladık” açıklamasını yaptı.


BİR KATIN KREŞ BİR KATIN HALKEVİ OLMASI HEDEFLENİYOR


Kızılpınar Belediye Hizmet Binası’nın zemin katında tahsilat birimleri ile Zabıta’nın hizmet vereceğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, binanın bir katını kreş olarak, diğer katını ise Halkevi olarak kullanmayı düşündüklerini belirterek, “Kızılpınar Belediye Binası’nın zemin katını tahsilat servisleri ve Zabıta Birimi olarak düzenledik. Diğer iki katını ise Halkevi ve Kreş olarak kullanmayı planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmaların startını verdik. Kreşi Büyükşehir Belediyesi’nden talep edeceğiz fakat olmaz ise kendi imkanlarımız ile Kreşi yapıp, Kızılpınar halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Şayet alan kalırsa öğrenciler için kütüphane ve bilgisayar odaları da yapmayı arzu ediyoruz” dedi.


VELİKÖY’E HALKEVİ KURULUYOR


Kızılpınar Belediye Binası’nın çevre düzenleme çalışmalarını da yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy Belediye Hizmet Binası’nın zemin katını tahsilat servisleri ve Zabıta Birimi olarak kullanacaklarını, üst katını ise Halkevi olarak Veliköy halkı ile buluşturacaklarını ifade etti.


BANKAMATİKLER İÇİN YER AYIRACAĞIZ


Kızılpınar ve Veliköy Belediye Hizmet Binalarının çevre düzenlemesi ile çatı, dış cephe boyamaları ve tadilatlarını da yapacaklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ayrıca ilçemizde bulunan bankalar ile görüşme yaparak her iki binanın yakınında bankamatikler için yer ayıracağız ve bu alanlara bankamatiklerin gelmesini sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.