Halkı umursamayıp termik santralde diretiyorlar

Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içinde toplam 500 hektarlık alana yapılması planlanan kömürlü termik santrale bölge halkı tarafından yapılan itirazlar için bir duyuru yayınlayan Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılan itirazlara rağmen kömürlü termik santralde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Halkı umursamayıp termik santralde diretiyorlar
26 Ocak 2018 Cuma 17:05

YAKLAŞIK 500 BİN İNSANI İLGİLENDİRİYOR!
Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisindeki ormanlık alana yapılması planlanan kömürlü termik santral, bölgede yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiriyor. Uzmanlar, bahse konu kömürlü termik santralin bölgenin hava kalitesine olumsuz etki edeceğini ve bu hava kirliliğinden yaklaşık 500 bin insanın etkileneceğini ifade ediyorlar.
TARIM YAPILAMAYACAK
Kömürlü termik santralin bölgeye kurulması halinde zaten sanayi kuruluşları nedeniyle verimli tarım arazilerinde güçlükle üretim yapan çiftçilerin tarım faaliyetlerinin neredeyse durma noktasına geleceğini ifade eden uzmanlar, olası santralin bölge tarımına darbe vuracağını belirttiler.
İNSAN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA
Kömürlü termik santralin insan sağlığını da olumsuz yönde etkileyeceğini belirten yetkililer, nüfusu bu denli kalabalık bir bölgede böyle bir termik santralin yapımının çok riskli olacağının altını çizdiler.
İŞTE O DUYURU
Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan ‘kömürlü termik santralin kesinleştiğine dair duyuru’, ilgili kurumlara gönderilirken, duyuruda şu ifadelere yer verildi;



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 6 yıl önce
insan sağlığı bu kadar ucuz işte. yazıklar olsun.