Halkımız bunları hak etmiyor

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin Çerkezköy’de yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Öğe, yapılan ve yapılmayan çalışmaları ‘Belediyecilik faciası’ olarak nitelendirdi

Halkımız bunları hak etmiyor
22 Kasım 2016 Salı 10:25

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Geçtiğimiz gün Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediyesi Ak Partili Meclis Üyeleri ve Ak parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
AÇIKLAMAYI ÖĞE OKUDU
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yaptığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarını hedef alan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
BELEDİYECİLİK FACİASI
“CHP zihniyetinin, Çerkezköy’ün üzerine adeta bir kara bulut gibi çöktüğü 30 Mart 2014 tarihinden itibaren ilçemizde, kelimenin tam anlamıyla, bir Belediyecilik faciası yaşanıyor. Etrafını çevreleyen 4 ayrı organize sanayi bölgesiyle, ayda 3 bin kişiyi aşan nüfus artışıyla Türkiye’ye katma değer sağlayan ilçelerin başında gelen Çerkezköy, Belediyeciliği tören yapmak ve parklara makyaj yapmaktan ibaret sanan bu beceriksiz yönetimin elinde, kasabalaşmaya yüz tutmaya başladı.
KALICI BİR TEK ESER BULUNMAMAKTADIR
Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı yapmış her isim, eser niteliğinde hizmetler bırakmışken, 2 buçuk yılı aşkın süredir görevde bulunan CHP’li Başkan ve ekibinin, ilçemize kazandırdığı kalıcı bir tek eser bulunmamaktadır. Kanaatimiz odur ki; Akay ve yönetiminin Çerkezköy’e bıraktığı eser, çoğu kez akmayan çorba çeşmesi olmaktan öteye geçmeyecektir.
ÇERKEZKÖY HAK ETTİĞİ HİZMETİ GÖREMEMEKTEDİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden en az hizmet alan ilçelerin başında gelen Çerkezköy, maalesef Çerkezköy Belediyesi’nden de, hak ettiği hizmeti görememektedir. Mart 2014’ten bu yana, ‘cek-cak’lı vaatlere umut bağlayan Çerkezköy Halkı, 30 aydır oyalandığını fark etmiş ve hesap sormak için, seçim gününü iple çekmeye başlamıştır. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı olarak, bugün buradan ilan ediyorum. Çerkezköy Belediyesi’nin CHP’li yönetimi bu sınavı kaybetmiştir. Bu sınavı kaybettiklerinin farkına artık kendileri de varmış durumdadır.
GÖZ BOYAMAYA BAŞLADILAR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Çerkezköy’ü bir daha kazanamayacaklarını anladığı için, ilçemizi hizmetten mahrum bırakarak, halkımızı adeta cezalandırmaktadır. Aynı şekilde Çerkezköy Belediyesi yönetimi de, bu panik ve endişeyle, hizmet etme görüntüsü vermek için yolları kazmaya, kaldırımları bozmaya, çiçek dikerek göz boyamaya başlamıştır.
VATANDAŞLARA EZİYET
Halbuki Belediyeler için, altyapı ve üstyapı çalışma zamanı, hava koşullarının elverişli olduğu Nisan-Eylül Ayı arasıdır. Bu geniş zaman diliminde ekipleri yatıran Çerkezköy Belediyesi, kış aylarının bastırdığı şu dönemde, göstermelik hizmet atağına kalkma yanlışına başvurmaktadır. Oysa, yağışların hüküm sürdüğü bir dönemde yollara parke taşı döşemek, kaynak israfı ve vatandaşlara eziyet etmekten başka bir şey değildir.
1 MİLYON TL SOKAĞA GÖMÜLDÜ
Söz konusu garabetin yaşandığı sokaklarımızdan bir tanesi de Belediye’nin hemen arkasındaki Özcan Sokak’tır. Çevre sakinlerinden, sokağı trafiğe kapatma bahanesiyle imza toplayan Çerkezköy Belediyesi, trafiğe kapatmadığı sokağa parke taşı döşemekle yetinerek, yaklaşık 1 Milyon TL’yi yok yere sokağa gömmüştür. Çalışma nedeniyle aylardır yaşanan keşmekeşe göğüs geren sokak sakinleri, Belediye’nin bu göz boyama çalışmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Çerkezköy Belediyesi yönetimine buradan soruyorum. Yola döktüğünüz 1 Milyon TL’nin karşılığı bu mu olmalıydı? Çevre sakinlerine verdiğiniz sözü neden tutmuyorsunuz?
ÜVEY EVLAT MUAMELESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’e reva gördüğü ‘üvey evlat’ muamelesini, Çerkezköy Belediyesi de Kızılpınar halkına reva görmektedir. 3-5 villanın bulunduğu Ambardere’de sokak aralarını bile asfaltlamaya para bulan Çerkezköy Belediyesi, ne hikmetse Kızılpınar’ın köstebek yuvasına dönen yollarına para bulamıyor. Bu Kızılpınar halkını cezalandırmak değil de nedir? Çerkezköy’ün yolları yamalı bohçaya dönmüşken, Kızılpınarlılar yollarda, her biri bir göleti andıran su birikintilerini aşmaya çalışırken, Ambardere yolunu asfaltlamayı neyle izah edeceksiniz. Aynı ayrımcı bakış açısı, Çerkezköy Halk Pazarı’na hizmet götürmede de yaşanıyor. Perşembe ve Pazar günleri, binlerce Çerkezköylünün ziyaret ettiği Halk Pazarı’nda, döküntü haliyle büyük tehlike arz eden çatıya bir önlem alınmıyor. Villa bölgesine zorlanmadan para bulan Belediye yönetimi, konu pazara gelince para bulmakta zorlanıyor. Pazara giden vatandaşlar, yağışlı havalarda sığınacak çatı bulamıyor. Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Çerkezköy Belediyesi’ni bu ayrımcı ve miyop bakışını acilen terk etmeye çağırıyoruz.
YENİ BİR ŞAHLANIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Belediyecilik hizmetlerinden mahrum bırakılan Çerkezköy halkına bütün samimiyetimle bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki ilk seçimde Çerkezköy halkını, bu köhnemiş zihniyetten kurtaracak ve Belediyemizde, halkın hizmetkarı olmaya kendini adamış AK kadrolar ile yeni bir şahlanış gerçekleştireceğiz.
SİRKÜLASYON PROJESİNİ DEĞERLENDİRDİ
Çerkezköy Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda Çerkezköy’ün işlek bölgelerindeki trafik sorununa çözüm için hazırlanan Çerkezköy Yol Sirkülasyon Projesi tanıtıldı. Hepinizin bildiği üzere nüfusuna bağlı olarak, sorunların da artış gösterdiği bir ilçede yaşıyoruz. Sorunlara çözüm, her şeyden önce sorunu doğru tanımlayıp, doğru teşhiste bulunmayı gerektirmektedir. Teşhisi doğru yapılmayan sorunlar, beraberinde yeni sorunlar getirir. Bu da aynı sorunun katmerleşerek büyümesine neden olur. Nüfusa bağlı olarak araç sayısının da artış gösterdiği Çerkezköy’deki trafik sorunu günlük çözümlerden ziyade kalıcı çözümleri gerektirmektedir.
ÇEVRE DÜZENLEMESİ GÖRÜNÜMÜ VERİYOR
Çerkezköy trafiğine çözüm getirmek de her şeyden önce sorunun kaynağına inip, doğru teşhiste bulunmaya bağlıdır. Oysa, Çerkezköy Belediyesi tarafından soruna çözüm getirmek için hazırlanan Çerkezköy Yol Sirkülasyon Projesi daha çok çevre düzenlemesi görünümü vermektedir. Caddeleri tek yönlü gidiş-geliş olarak düzenleyip şerit sayısını artırmak, Çerkezköy trafiğine çözüm değil ancak orta vadede yeni sorunlar getirecektir.
NE KATKI SAĞLAYABİLİR?
Projede ne bir alt geçit ne de bir üst geçit önerisi bulunuyor. Ağaçları orta refüjden kaldırıp kaldırıma taşımak trafiğe ne katkı sağlayabilir? Aynı araçlar yine aynı yolu kullanıp, yine aynı bağlantı yollarından devam edecektir. Çerkezköy trafiğindeki esas sıkıntılardan biri de bağlantı ve kavşaklardan yaşanmaktadır. Çevre düzenlemesini andıran projeler çözüm yerine Çerkezköy trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.
BİRAZ DAHA SABREDİN
Bu noktalarda trafiği rahatlatacak tek çözüm altgeçit ve üst geçittir. Altıyol Kavşağı’na bir üst geçit, Narin Kavşağı’na ise bir alt geçit yapılarak, bu iki bölgedeki trafik sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırılabilir. Ancak bu iradenin, mevcut Belediye Yönetimi’nde olmadığını üzülerek görüyoruz. Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Çerkezköy Belediyesi’nin sabır sınırlarını zorladığı halkımıza ‘Biraz daha sabredin. Allah’ın izniyle ilk seçimlerde, bu ayrımcı zihniyet tasallutu bir daha dönmemek üzere gidecek. Yerine, Çerkezköy’ün her köşesine hizmet taşıyan AK kadrolar gelecek. Biz bundan eminiz, siz de emin olun.”
HASARLI YOLLARI GÖSTERDİ
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından Çerkezköy’de hasarlı yolların yer aldığı cadde ve sokakların fotoğraflarını basın mensuplarına göstererek, “Çerkezköy’ün cadde ve sokakları içler acısı. Yollar yamalı bohçaya dönmüş, çukur tehlike saçıyor. Bütün bunlara rağmen Özcan Sokak’taki öncelik neydi? Özcan Sokak’taki çalışma yerine önce Çerkezköy ile mahallelerindeki acil çözüm bekleyen sorunlar çözüme kavuşturulamaz mıydı? Burada kim yaptı, kim yapmadı düşüncesi güdülmemelidir. Halkımız bunları hak etmiyor. Eğer, halkımıza bunları reva görülüyorsa diyecek bir şey yok.” dedi.
YAPICI ELEŞTİRİLER YAPIYORUZ
Yapıcı eleştiriler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Öğe, “Bu eleştirilerimizin de yapıcı olacağına inanıyoruz. Biz ne zaman belediyenin yaptıklarını veya yapmadıklarını söylesek, eski dönem belediyesinin yapıp yapmadıklarıyla cevap veriyorlar. Artık bunları bıraksınlar.” dedi.
ÖNERGEYİ DEĞERLENDİRDİ
Öğe son olarak Ak Parti’nin ‘cinsel istismar’ suçuna ilişkin önergesiyle ilgili de konuşarak, “Kanun tasarısı iyi niyetle yapılan bir çalışmadır. Yalnız Cumhuriyet Halk Partisi konuyu saptırıyor. Genelde Roman vatandaşlarımızı ilgilendiren bir konudur. Bu kanun tasarısı, düğünle evlenmesine rağmen kadının yaş küçüklüğü nedeniyle açılan kamu davalarını ilgilendiriyor. Buradaki konu tecavüzcüleri aklama konusu değildir. Halkımız da doğrusunu gördü. AK Parti iktidarı görevde bulunduğu süre içerisinde cinsel istismardan mağdur olanları her zaman korumuştur. 2008 ve 2012 yıllarında cezalarda artırıma gidilmesinin önünü açmıştır.” ifadelerini kullandı.
Haber: Uğur Kılıç




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan - 7 yıl önce
burayı en son eleştirecek kişilerin çıkıp ilk leştiri getirmesi üzücü. Çerkezköyün nüfusunun arttığın yenimi öğrendiniz? 10 sene siz yönettiniz buraları sokakları daraltıp trafiği mahveden yine siz değilmisiniz? kaç otopark bıraktınız? sokaklara chp birşey yapmadıda siz naptınız? adamlar sizden nasıl alıysa sokakları aynen öyle durmuyormu?
Avatar
git işine - 7 yıl önce
seni hakediyormuyuz acaba a.öğe
Avatar
55 - 7 yıl önce
Vah 10 yılımız vah, vahki vah, neyse konuşulacak tartışılacak az çok bir şeyler yapıyor adamlarki birilerini sıkıntı basmış devam devam yolunuz açık olsun