Halkın Karaoğlanı Ecevit’e selam olsun ​

Bülent Ecevit, ölümünün 12. yıl dönümünde Kapaklı’da düzenlenen anma programı ile anıldı. İsmet Paşa Mahallesi’nde bulunan Bülent Ecevit Parkı’ndaki anma programında Ecevit’in büstü önüne çelenk sunuldu. Recep Güven Parkı’ndaki programda ise fotoğraf sergisi ve Ecevit ile özdeşleşen güvercinler havaya salındı

Halkın Karaoğlanı Ecevit’e selam olsun ​
22 Kasım 2018 Perşembe 13:55

Bülent Ecevit Parkı’ndaki anma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ULUSDER eski Başkanı Erdal Darçın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Bülent Ecevit’in büstüne çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

TÜRK SİYASETİNDE DÜRÜSTLÜĞÜN SİMGESİDİR
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan ULUSDER eski Başkanı Erdal Darçın, “Bülent Ecevit Türk siyasal yaşamında çok önemli bir yeri olan devlet adamıdır. Ülkemizi ilk kez sendika hakları getiren, çiftçi ve emekçi dostu, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren Kıbrıs Fatihidir. 1970’li yıllarda CHP’nin oylarını yüzde 42’lere kadar yükselten tek genel başkandır. Muhtıra ve darbelere direnen, demokrasi uğruna bedeller ödeyen, Cumhuriyetin ve demokrasinin yılmaz savunucusudur. Toplumsal barışı, kardeşliği ve bir arada yaşamı savunan ulusal birliğin mimarıdır. CHP ve DSP’nin eski genel başkanı, toplumun her kesimini kucaklayan tüm Türkiye’nin başbakanıdır. Mavi gömlekli, beyaz güvercinli, adını dağlara taşlara yazdıran, Türkiye’nin umudur Karaoğlan’dır. Atatürk devrimlerinin ödünsüz savunucusudur. 50 yıla yakın siyasal yaşamında adı hiçbir yolsuzluk ve şaibede geçmeyen, Türk siyasetinde dürüstlüğün simgesidir. Onun yolu Atatürk’ün çağdaşlık yoludur. Bizler de onun yolunda yürümeye ve ilkelerini yaşatmaya devam edeceğiz. Saygı, özlem ve rahmetle anıyorum.” dedi.

BEYAZ GÜVERCİN UÇURULDU
Anma programı Recep Güven Parkı’nda devam etti. Burada Bülent Ecevit’in fotoğraflarından oluşan sergi gezildi ve vatandaşlara Nutuk hediye edildi. Ardından katılımcılar, ellerindeki beyaz güvercinleri havaya uçuruldu.

2004 VE 2009’DA YÜZDE 1’LİK DSP’DEN SEÇİLEREK BELEDİYE BAŞKANI OLDUM
Duaların edilmesiyle devam edilen anma töreninde Bülent Ecevit anısına hazırlanan video gösterimi yapıldı. Ardından Cihat Çelik, Özgürlük adlı şiiri okudu. Daha sonra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Mandalı, “Türkiye Cumhuriyeti'ne beş defa Başbakan olarak hizmet etme onurunu yaşamış, dürüst, mütevazı, ince ruhlu değerli insan, siyasetin Karaoğlan’ı, Kıbrıs Fatihi, rahmetli Bülent Ecevit’i vefatının 12. yıl dönümünde ilçemizde düzenlenen anma programına hoş geldiniz.” dedi. Ecevit ile ilgili anılarını anlatan Başkan Mandalı, “Siyasi hayatımda 1992 yılında Demokratik Sol Parti’ye geçtim. Ecevit önderliğinde siyaset yaptım. O dönemde belediye meclis üyesiydim. 2004 yılında Ecevit Çorlu’ya geldiğinde yanına gittim. 2004 ve 2009 yıllarında yüzde 1’lik DSP’den seçilerek belediye başkanı oldum. 2013 yılında ise CHP’ye geçtim. Benim kalbimde her zaman Ecevit siyasetçi değil devlet adamı. ‘İnsanca, akça bir düzen, Ne ezen ne ezilen’ bunları bir arada yürütebiliyorsak hepimiz Bülent Ecevit hayranı olmaya mecburuz.” dedi.

RAHMET, ÖZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUM
Mandalı’nın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Erdemli ve bilge kişiliği ile Türk siyasi tarihine damgasını vuran, Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarı, bilge insan, eski Başbakanımız, halkımızın Karaoğlan'ı Bülent Ecevit'i, aramızdan ayrılışının 12. yıl dönümünde rahmet, özlem ve saygıyla anıyorum” dedi.

HALKIN KARAOĞLANI ECEVİT’E SELAM OLSUN
Buradaki son konuşmayı ise ULUSDER eski Başkanı Erdal Darçın gerçekleştirdi. Darçın, “Yüce Atatürk’ün ‘Büyük ölülere matem gerekmez, onun fikirlerine sadakatle bağlılık gerekir’ sözünü özümseyerek bugün Bülent Ecevit’e unvanlarıyla selam göndermek istiyorum. Türkiye’ye ilk kez toplu sözleşme ve grev hakkı gibi sendikal hakları getiren, iş güvencesi ve işsizlik sigortası yasasını çıkartan, işçi ve emekçi dostu Ecevit’e işçi kenti Kapaklı’dan selam olsun. Türk ile Kürt’ün, Aleviyle Sünni’nin kardeşliğini savunan, cami ile cemevi bizim gözümüzde eş değerdir diyen, vatanın toprağı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ulusal birlikle pekiştiren ulusal birliğin mimarı Ecevit’e selam olsun. Kıbrıs’ta soydaşlarımıza soykırıma varan katliamın önüne geçerek barış ve huzur içinde yaşamaları için dünyayı karşısına alarak Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren Kıbrıs Fatihi Ecevit’e selam olsun. Darbelere direnen kesintisiz ve süreli demokrasi için mücadele veren demokrasi uğruna cezaevlerinde bedeller ödeyen, Atatürk devrimlerinin, laik, demokratik cumhuriyetin ve demokrasimizin yılmaz savunucusu Ecevit’e selam olsun. Kalkınma köylüden başlayacak diyen çiftçi ve köylünün dostu olan Ecevit’e selam olsun. Adı hiçbir yolsuzluk ve şaibede geçmeyen herkesin örnek alması gereken dürüst devlet adamı Ecevit’e selam olsun. Milletçiliği sokak duvarlarına değil Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına, Ege’nin soğuk sularına yazan, emperyalizme geçit vermeyen gerçek milliyetçi Ecevit e selam olsun. Milyonları arkasından sürükleyen, mavi gömlekli beyaz güvercinli, halkın Karaoğlan’ı Ecevit’e selam olsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.