Halkın sağlığıyla oynamanın hesabını verecekler

Yaklaşık 2 haftadır Çerkezköy’de etkili olan esrarengiz kokunun gizemi çözüldü. Kötü kokuya, Beyazsu Sokak’ta bulunan bir kanalizasyona dökülen kimyasal atığın neden olduğu bildirildi. Bu yasa dışı olayın faillerinin tespit edildiğini belirten yetkililer, ilgili firma ve kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu aktardı

Halkın sağlığıyla oynamanın hesabını verecekler
15 Şubat 2017 Çarşamba 19:32

CİDDİ ANLAMDA BİR SUÇ
Özellikle Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yaklaşık 2 haftadır vatandaşları rahatsız eden kokunun nedeni belli oldu. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaşın ‘Kanalizasyona kimyasal atık boşaltıldı’ ihbarı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek ÇOSB’de faaliyet gösteren bir fabrikadan arıtma tesisine götürülmek üzere kimyasal atık madde alan taşeron firmanın bu atıkları Beyazsu Sokak’ta bulunan bir kanalizasyona boşalttığını tespit etti. Bu yasadışı olayı gerçekleştiren firma çalışanlarına adeta ateş püsküren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bu bir hainliktir. Vatandaşın sağlığı ile oynamak ciddi anlamda bir suçtur. Kar ve maliyet hesabı ile bu atığı buraya atan firma cezasız kalmayacak.” ifadelerini kullandı.
ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün olay kapsamında, koku nedeniyle Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’na gidemeyen öğrenci velilerinin ifadelerini aldığı bildirilirken, ifade veren vatandaşların kokuya neden olan şahıslardan şikayetçi oldukları belirtildi.
YAZIK
Konuyla ilgili Çerkezköy’e gelerek incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Albayrak, “4 Şubat gününden itibaren koku olayını Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ekipleri araştırdı. Bütün tedbirleri aldık. Kanalizasyonlar incelendi. Olay şimdi adli araştırma safhasında olduğu için net bir şekilde bir şey söylememiz doğru olmaz. Bunu kanalizasyona salanlar ortaya çıkacaktır. Gerçekten çok üzüldüm. Çerkezköy’e yapılan büyük bir yanlış, yazık.” diye konuştu. 
SORUŞTURMA AŞAMASI DEVAM EDİYOR
4 Şubat’tan bugüne kadar konuyla ilgili sürekli istişare halinde olduklarını dile getiren Candan Yüceer ise, “TESKİ rögarları temizledi fakat koku gitmedi. Özellikle Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda yoğun şekilde hissedilen bu koku hakkında sevindirici haber aldık. Rögar aracılığı ile kimyasal bir atık atıldığını biliyorduk, kimin yaptığını da polisimiz aracılığı ile tespit etmiş olduk. 4 Şubat gecesi, iki tankerin Beyazsu sokak üzerindeki rögar kapağını açarak bir atık attığı tespit edildi. Şuan soruşturma aşaması devam ediyor. Bu bir hainliktir. Vatandaşın sağlığı ile oynamak ciddi anlamda bir suçtur. Kar ve maliyet hesabı ile bu atığı buraya atan firma cezasız kalmayacak. TESKİ ilk günden bugüne kadar hiç kimseyi cevapsız bırakmadı. Şimdi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’ndaki öğrencilerin FETÖ’den kalan dershane binasına taşınabileceği gündemde ve hazırlıklar yapılıyor.” dedi.
HESABI SORULACAK
“Vatandaşlara ve TESKİ’ye verilen zararın hesabı sorulacak” diyen TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da,  “TESKİ olarak rögarların başına polis, zabıta koyacak halimiz yok. Bu yapılanın mağduru kurumumuz TESKİ ve Çerkezköy halkıdır. Sonuna kadar vatandaşlara ve TESKİ’ye verilen zararı hukuki yollarla sorulacaktır. Ayrıca kokunun yoğunca yaşandığı okul bölgesindeki alt yapı kolektör hattı TESKİ tarafından yenilenecek ve değiştirilecektir.” açıklamalarında bulundu.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 7 yıl önce
termik santral içinde suç duyurusu bulunun.yaşam hakkımızı elimizden alacaklar
Avatar
Adsız - 7 yıl önce
Mağdur olan teskiye bir sormak lazım olayın başından beri vatandaşın kimyasal atıldığıyla ilgili ihbarı vardı.Neden bu kimyasalın ne olduğunu bilmeden suyu bastılar .Su basıldıkça kokunun etrafa yayılmasına sebep oldular.Önce ne olduğu anlaşılır sonra ona göre müdahale geliştirilir bu zararlı maddeyi tüm çerkezköye yaydılar.Onlarında verecek hesabı olmalı.Mağduru oynamasına kimse.
Misafir Avatar
?? - 7 yıl önce @Adsız
Kanalizasyonatankerle sıvı atık dökülmüş, kürekle çöp dökmemişler, sıvı atık yerinde durmaz bütün çerkezköye yayılmış haliyle. Suyu basmayıp napacaklar? şu anda koku yok çünkü su basa basa bütün kanalizasyonu yıkadılar. Kokunun ne olduğu diye bir geyik kovalıyor millet, yahu adamlar radyoaktif madde ekibi değil, kanalizasyoncu! milletin bokunu temizleyen ekip... salak salak amerikan filmleri izleyip millete saldırmayın, kafanızı çalıştırın artık! çok biliyorsanız sıvayın kolları siz temizleyin!
Avatar
Adsız - 7 yıl önce
Önce edebinle yorum yap.Vidanjörler ne için var ?koku yok diye konuşuyorsunuz biz hala bu kokuyu çekiyoruz.