Hamdi Baygın’dan dört dörtlük başarı

Çerkezköylü atlet Hamdi Baygın, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan ve 2-3 Ağustos’ta İzmir’de düzenlenen Türkiye Masterlar Pist Şampiyonasında Çerkezköy’ü temsil ederken dört madalya birden alarak büyük bir başarıya imza attı Hamdi Baygın, İzmir Atatürk Olimpiyat Stadyumunda düzenlenen Türkiye Masterlar Pist Şampiyonasında, katıldığı 4 yarışta da derece elde etti

Hamdi Baygın’dan dört dörtlük başarı
07 Ağustos 2014 Perşembe 07:13

TOPLAM 4 MADALYA İLE ŞAMPİYONAYI TAMAMLADI
Her yıl düzenlenen koşularda Çerkezköy’ü başarı ile temsil eden atletimiz Hamdi Baygın, İzmir’de düzenlenen Türkiye Masterlar Pist Şampiyonası’nda da büyük başarıya imza attı. Katıldığı dört yarışta da kürsüye çıkmayı başaran Hamdi Baygın bir tane Türkiye birinciliği, iki tane Türkiye ikinciliği ve bir tane de Türkiye üçüncülüğü elde ederek dört madalya ile Çerkezköy’e dönmenin mutluluğunu yaşadı.
İLK GÜN 3 KOŞUDA TER DÖKTÜ
Düzenlenen Şampiyona’da ter döken Çerkezköylü atletimiz Hamdi Baygın Şampiyona’nın ilk gününde 400 metre ve 500 metre yarışlarında koşarak her iki yarışta da güçlü rakiplerini geçerek Türkiye ikincisi olmayı başardı. Aynı gün yer aldığı 4x100 metre bayrak yarışında ise takım arkadaşları ile Türkiye şampiyonu olarak birincilik kürsüsüne çıkmanın gururunu yaşadı.
10.000 METRE’DE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
Şampiyona’da ikinci gün yarışmalarında ise 10.000 metre koşan Hamdi Baygın büyük bir başarıya daha imza atarak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.
BÜYÜK BİR COŞKU, ONUR VE GURUR YAŞADIM
İzmir Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen Türkiye Masterlar Pist Şampiyonası’nı değerlendiren ve elde ettiği başarılardan dolayı gururlu olduğunu dile getiren Çerkezköylü atletimiz Hamdi Baygın “Ben kendimi bildim bileli koşuyorum. Benim için en büyük ödül budur. Ancak böylesi büyük organizasyonda yer alıp isim yapma ve Çerkezköy’ün adını duyurmak bana büyük bir coşku, onur ve gurur yaşatıyor” ifadelerini kullandı.
“ÇERKEZKÖY’ÜN ADINI YAZILMAMIŞ YERLERE YAZDIRDIM”
İzmir’de düzenlenen Şampiyona’da bu tür duyguları yaşadığını ve bu duyguların tarifsiz olduğunu belirten Baygın “İzmir’de böyle bir organizasyonda tadılması çok zor duyguları yaşadım. Koştuğum şehirlerde inanılmaz heyecanlar ve Çerkezköy’de bugüne dek hiç kimsenin tatmadığı duyguları tadıp, Çerkezköy’ün adını yazılmamış yerlere yazdırdım. Bunun farkındalığı bile başarı adına yeterlidir” dedi.
“DAHA İYİ DERECELERE ULAŞMAK İSTİYORUM”
Daha iyi dereceler ile ulaşamadığı başarılara, Çerkezköy adına ulaşmak istediğini ve bu yolda çalışmalarını hızla sürdürdüğünü dile getiren atletimiz Baygın “İzmir Atatürk Stadı’nda da aynı duygular ile 3 branş ile sınırlı yarışlarda yer aldım. Ayrıca arkadaşlarımla oluşturduğumuz bayrak yarışında apayrı bir heyecan yaşadım” dedi.
İKİ TANE TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ ELDE ETTİ
İlk gün yarıştığı koşularda çok heyecanlandığını söyleyen Baygın “İlk gün büyük bir heyecan ile çıktığım 400 metre yarışımda İzmir Atatürk Stadı’nın mükemmel bir havasında ve harika pistinde koşup kendi yaş gurubumda Türkiye ikinciliğine ulaştım. Yine aynı gün terimin kurumasını beklemeden çıktığım aynı pistte ve ilk yarışımda ikinci olmanın verdiği güven ile 5000 metre yarışımda da güçlü rakiplerimi geçerek Türkiye ikinciliğine bir kez daha ulaşmanın onurunu ve gururunu yaşadım” dedi.
BAYRAK YARIŞINDA BİRİNCİ OLDU
İlk gün son olarak 4x100 bayrak yarışında ter döktüğünü belirten Baygın “4x100 metre bayrak yarışında takım arkadaşlarımın da başarısı ile Türkiye şampiyonluğuna ulaşıp birincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandık” dedi.
İnsanın yaptığı işi heyecanla yaptığı sürece herhangi bir yorgunluk hissetmediğini belirten Baygın “Ertesi gün Türkiye rekorunu hedeflediğim 10000 metre yarışında istediğim performansı yakalayamadım. Aşırı nemli bir İzmir akşamında koştuğumuz Şampiyona’nın en uzun mesafeli yarışında da rakiplerimi geçerek Türkiye üçüncülüğü kürsüsüne çıkma başarısı gösterdim” dedi.
TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KOŞTU
Bugüne dek Atletizm sporu adına yaptıklarının Çerkezköy adına bir devrim niteliği taşıdığını belirten Baygın “Bugüne dek tarifin start noktasında Urfa’da, Peri Bacaları’nın arasında 40-45 derece sıcakta Nevşehir’de, Ankara’nın ayazında Ankara’da, Tarsus’ta, Trabzon’da, Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Maratonu’nda, Edirne’de, Yunanistan’da, Darıca’da ve daha ülkemizin birçok yerinde maraton koşan ilk ve tek Çerkezköylü oldum” dedi.
“BARIŞ, SPOR İLE SAĞLANIR”
İzmir’de düzenlenen Şampiyona’da ise kariyerinin zirvesine ulaştığını dile getiren Hamdi Baygın “Her şey madalya ve kürsü değildir. Dünya barışının spor ile sağlanacağına inanıyorum. Spor yapan, spor bilinci ile yetişen sağlıklı ve ahlaklı gençlerin çoğalmasını istiyorum” dedi.
DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Bugüne kadar kendisine atletizm ve spor adına destek veren herkese sonsuz teşekkür ettiğini söyleyen Baygın sözlerine şöyle son verdi; “İzmirdeki şampiyona’da bir araç tahsis edip ulaşım sponsorum olan İstanbul’da faaliyet gösteren Şark İnşaat Yıkmaksan A.Ş. sahibi Sayın Haki Doğan’a çok teşekkür ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.