Hanımeli Sokağı’na açılış töreni

Çerkezköy Belediyesi’nin Çerkezköy Kent Konseyi Sosyal yardım Projeleri kapsamında Çerkezköy Kipa AVM yanında kurduğu Hanımeli Sokağı için açılış töreni düzenlendi

Hanımeli Sokağı’na açılış töreni
30 Ağustos 2015 Pazar 19:30

AÇILIŞA KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediyesi  Çerkezköy Kent Konseyi’nin yanında kurulan Hanımeli Sokağı’nın açılış töreni 29 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleştirildi. Açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Funda Serfice, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“BAŞKANIMIZIN ELİNİ ÖPMEM GEREKİYOR”

 

Açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Bu konuyla ilgili olarak Kent Konseyimiz ve Kadın Kolları Başkanlığımız son derece güzel çalışmalar yaptılar ve bu çadırların hazırlanmasını sağladılar. Bu çalışmaların çok çok üzerinde olan birisi var ki… Gecesini gündüzüne katan; kendisini adeta Çerkezköy’e adayan; bizleri çok güzel bir Çerkezköy’de yaşatmak için uğraş veren Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay… Ben kendilerine Çerkezköy Kent Konseyi’ne yaptığı katkılardan dolayı, projelerimize verdiği desteklerden dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız Kent Konseyi’ne bu yakın ilgiyi göstermemiş olsaydı bizler bu hizmetlerin bu parçası olamazdık. Ama Sayın Belediye Başkanım her konuda yardım ediyor. Başkanım benden küçük ama bu hizmetlerden dolayı elini öpmem gerektiğini düşünüyorum. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“BU BİR BAŞLANGIÇ”

 

Serkan Karagöz’ün ardından kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Funda Serfice, “Çerkezköy’de özellikle bayanlarımızın çok keşfedilmemiş cevherleri var. Bu bir başlangıç. Bu projelere devam edeceğiz. Herkesi aramıza bekliyoruz. Bu fırsatı verdiği için başta Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Kent Konseyi Başkanımız Serkan Karagöz’e ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“BU PROJELERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Hanımeli Sokağı’nın bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra mahallelerde kurulacak olan Mahalle Evleri’yle bu projelere devam edeceklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,“Bugün önemli bir gün… Yarın 30 Ağustos… 30 Ağustos 1922 Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin sonucu, Türkiye Cumhuriyeti’nin zaferinin 93. yıldönümü… Böylesine önemli bir günün arifesinde burada, bu açılışta sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizler kent Konseyimizin bu önemli projesini, Kent Konseyi Başkanımız Serkan Karagöz, Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanımız Funda Serfice’nin ve tüm yönetim kurulunun önerileri, fikirleri gelişti ve yaklaşık 1 hafta önce bu sokağımız faaliyete girdi. Bu fikirleri için, bu birlikteliği sağladıkları için Kent Konseyi Başkanıma ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Biz, Çerkezköy Belediyesi Olarak, Veliköy Mahallesi’nden başlattığımız ‘Mahalle Evleri’ projesinde yine kadınlarımızın el emeklerini gösterebilecekleri, bu faaliyetleri ortaya çıkartabilecekleri alanları yavaş yavaş arttırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Kızılpınar’da devam edecek. Arkasından Çerkezköyümüzün Fatih ve Bağlık Mahalleleri başta olmak üzere bütün mahallelerimize kadınlarımızın el emeklerini ortaya çıkarabilecekleri alanları, hizmetleri ve kursları Çerkezköy Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Bugün bu açılış bunun bir başlangıcı belki de… Dolayısıyla emek sarf eden, bugün buraya gelen esnaflarımıza, el emekleriyle bugünü bize hazırlayan kadınlarımıza bir kez daha teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

AKAY, MERDANEYLE YUFKA AÇTI

 

Yapılan konuşmaların ardından kesilen açılış kurdelesiyle birlikte stantları gezen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılan el emeği ürünler için sahiplerini tebrik ederken stantlardan alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Vahap Akay stant ziyaretlerinin sonunda bir gözleme tezgahına geçerek merdaneyle yufka açmaya kalkınca bu sempatik tavrıyla çevredekilerden alkış aldı.

 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.